Преди да живеете заедно, изкарайте поне 10 дни на едно място, без да се прибирате

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка "Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти", в нея се поглежда към мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Мартинов.

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка "Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти", в нея се поглежда към мъжката гледна точка. Тя ще излиза всяка събота с автор Мартинов.

От известно време сте с партньорката/партньора си и се чудите дали не е време да заживеете заедно. Или смятате, че от доста време ходите и е моментът за следващия етап от отношенията ви, но все пак се колебаете как ще реагира тя/той и дали не грешите в преценката си.

Категоричен отговор кога е време да сте в общо жилище няма. За сметка на това има редица знаци, които накланят везните в една от двете страни. Разбира се, първата стъпка е какво улавяте в думите на половинката си, без значение дали е пряко по темата или индиректно насочено. А също и поведението - ако има четка за зъби в дома ви или вие в тяхния, то със сигурност може да тълкувате това като знак, че е време поне да обсъдите съвместно съжителство.

“Разбрах, че приятелката ми иска да живее с мен, когато се оказа, че тя не си носи всеки път сешоар, а е оставила един. Осъзнах го в ден, в който я нямаше, и всъщност доста ми хареса”, разказва Петко Тодоров. Още същия ден повдигнал въпроса и го обсъдил с момичето, с което били заедно от около 4 месеца. Коренно различна реакция обаче имал Стоян Кирилов, който бил попитан от приятелката си дали тя може да си остави някои дрехи в неговия дом. Двамата се скарали и се разделили, тъй като според 28-годишния мъж било твърде рано. Излизали от около 6 седмици.

Те са се провалили по два от първите признаци, че е време да заживеят заедно. А именно - да умеят да преодоляват проблемите си заедно и да разбират своите навици. Що се отнася до бъдещите финансови разходи - тема, която винаги е деликатна, може да си направите извод и без да повдигате въпроса. Спомнете си дали при почивките, на които сте ходили, сте си поделяли разходите. Разбира се, това, че сте платили ваканцията, която е била навръх рождения ви ден не е знак, че сте със стиснат човек.

Друг показател е дали умеете да не сте постоянно един до друг. Ходите ли да ритате, а приятелката ви на различни неща, които я вълнуват? Счупвате ли си телефоните от звънене, ако това се случи? Да, нормално е когато сте в период на “меден месец” да искате да прекарвате цялото си време заедно. Ако сте напълно зависими един от друг обаче, това може да повлияе негативно на бъдещото ви съжителство.

Спомнете си и друго - когато сте в дома на единия, случвало ли ви се е да правите различни неща - например единият да чете книга, докато другият се занимава с коренно противоположна дейност. Защото такива епизоди ще има, ако решите да заживеете заедно.

Тема, която изглежда не толкова съществена, но е потенциален повод за караници, е дали обичате гости. Ще има и такива епизоди. А ако не си понасяте приятелите, ще осъзнаете колко е важно да сте свикнали и да прекарвате време не един с друг, а в занимания с ваши лични хобита.

Има и знаци, които да ви кажат, че избързвате. Ако решите, че това е начин да тествате връзката си, то сметнете, че тестът не е бил успешен. Ако не сте имали караница, която да е сериозна, това не е добър знак. Защото такива ще се случат, а не знаете дали ще може да ги разрешите.

Когато встъпвате в съвместен живот с някого, трябва да сте наясно как гледа на финансовото си положение. Двойките, които са обсъждали и дори са имали спорове за това, впоследствие имат по-стабилен брак. Важно е да уточните как ще поделяте сметките и дали някой от вас има дългове. Бъдете прозрачни за финансовите си възможности.

Ако смятате да живеете като двойка в общ апартамент със съквартирант, който не одобрява подобно начинание, по-добре изчакайте или направо се изнесете някъде самостоятелно. Когато въвличате други хора в съвместния живот с някого, трябва да се съобразите с тяхното мнение, за да избегнете проблеми. Не забравяйте, че съвместния живот с любим човек е практическо решение, а не просто любов. Ако имате деца от предходен брак, задължително обсъдете ситуацията с тях и не избързвайте.

Скоро сте преживели афера или сте имали други проблеми? Вече доверието е намаляло и двамата сте се поотдалечили? Ако искате да заживеете заедно, за да възродите връзката си, първо си дайте малко пространство. Ще си помогнете при изяснена ситуация. Погледнете напред и определете какво трябва да направите, за да избегнете стари проблеми. След подобен разговор можете и да успеете.

А ако сте го говорили ще живеете заедно, въпросът е къде. Ако единият от вас има собствено жилище, може и да ви се струва добра идея. Но в такъв случай другият партньор ще е притиснат, ако нещо стане и се разделите. Ако пък и двамата сте на квартири, изберете трето място. Това е най-удачното решение.

И задължително, преди да предприемете стъпката, прекарайте поне 10 дни на едно място заедно. Без да се прибирате до дома си, ако сте в апартамента на приятелката си. И обратното, защото иначе няма да знаете какво всъщност е съвместното съжителство с този човек. А един демо тест ще ви дойде добре.

А кога е моментът да предложите брак или да сложите край на връзката, четете в следващия брой на “Ризата на пода”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене