Книжарница, оставена в наследство, ражда красива, но обречена любов

Сара Джио пише “С обич от Лондон” по време на пандемията, само за месеци книгата става бестселър

Привилегия е да можеш да накараш хората да почувстват нещо, докато четат, и аз съм благодарна за нея всеки ден.” Думите са на американската писателка Сара Джио, която има издадени 11 романа, но за последния си - “С обич от Лондон”, получава твърде много положителни отзиви от читателите. Дотолкова, че само за месеци се превръща в бестселър и зад граница - в Норвегия и Турция.

Романтичната история, която разказва за красива, но обречена любов, е вече и у нас благодарение на издателство “Хермес”.

Главната героиня - библиотекарката Валентина, неочаквано наследява от майка си Елоиз книжарница в един от най-живописните лондонски квартали. Когато пристига в английската столица, младата жена се изправя пред най-голямото предизвикателство в своя живот: да разбере коя в действителност е била майка ѝ, която я е изоставила като дете.

Приживе  Елоиз  е съставила игра с откриване на бележки, чрез която дъщеря ѝ да опознае и обикне града. Валентина се впуска в приключението и макар да няма намерение да се установява в Лондон, скоро очарованието на квартала я завладява.

Тя случайно се натъква на екземпляр от любимата си книга, изпълнен с коментари, които разпалват любопитството ѝ. Името на притежателя на романа е изписано от вътрешната страна на корицата. Но докато го търси, бъдещето на книжарницата е заложено на карта.

За да предотврати фалита ѝ, Вал трябва да разчита на подкрепата на общността и да се зарови дълбоко в миналото на Елоиз. Минало, изпълнено с дръзки мечти, аромат на книги и една красива, но обречена любов.

Сара Джио започва да пише романа си по време на пандемията от COVID-19, когато повече от месец се бори с висока температура, а синовете ѝ са вкъщи, тъй като училищата са затворени. В мигове на неувереност писателката си припомняла вечерта през 2016 г., когато вторият ѝ съпруг ѝ предлага брак на очарователно местенце в лондонския квартал “Нотинг Хил”. Така тя избира къде да се развива действието в романа ѝ. След това два пъти пътува до английската столица и открива много от местата, споменати в книгата.

Романтичните романи на Сара Джио са публикувани в над 27 страни и са били сред бестселърите в САЩ, Норвегия, Русия, Полша, Турция. В началото на писателската си кариера Джио се опитва да съчетава писането на романи с ангажиментите си като журналист. Автор е на множество статии за “Ню Йорк Таймс”, “Мари Клер”, списанието на Опра Уинфри и др.

На българските читатели писателката е позната с романите “Теменужки през март”, “Пролетен сняг”, “Винаги”, “Всички цветя в Париж”, “Утринно сияние” и “Бунгалото”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене