Изложба „Парченца от вкъщи“ представя 14 истории на бежанки

Украински бежанци

Фотоизложба „Парченца от вкъщи“ на Анна Стоева ще бъде открита на две локации в София. Експозицията е част от кампания на Българския хелзинкски комитет в подкрепа на украинските бежанци в България. Изложбата ще може да бъде разгледана на 3 август до Централните хали и на 5 август пред Централна гара, съобщават организаторите.

„Парченца от вкъщи“ представя 14 истории на бежанки и снимки на личните вещи, които са избрали да вземат със себе си, бягайки от войната. Разкази за фотосите и значението зад тях ще бъдат представени и лично от някои от жените, съгласили се да участват в проекта. От тях само две са се върнали в домовете си, пише БТА.

„За разлика от бежанците от по-далечни държави, които трябва да пресекат морета с риск за живота си, украинските бежанци имат възможност да вземат поне някакъв багаж – някои един автомобил, някои един куфар, някои една раница. Имали са шанса да вземат не само няколко жизнено необходими вещи като телефон, пари и документи, но и неща, носещи емоционална ценност“, казват организаторите.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars
Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Напишете дума/думи за търсене