Как да изберем перфектната спортна рокля

Ако обичате да тренирате любимия си спорт със спортна рокля, за да се чувствате не само красиви, но и женствени, следващите редове са за вас. Ще ви дадем няколко бързи насоки, които ще ви помогнат да изберете най-добрата спортна рокля за вас и вашите тренировки.

Помислете за мястото

Най-напред помислете за мястото, където ще тренирате. Роклята за тренировки на открито няма да е подходяща, ако спортувате в зала или у дома. Важното е да се чувствате комфортно и да не Ви е нито прекалено горещо, нито твърде студено, защото това ще повлияе на резултата.

Заложете на доброто качество

Възможно е да се изкушавате да си купите евтина спортна рокля, но това най-често е лоша идея. Некачествената материя няма да Ви създаде необходимия комфорт по време на тренировка, особено ако не е достатъчно дишаща. Тя може да Ви загрее прекалено или да не Ви затопли достатъчно. Некачествените шевове биха могли лесно да се скъсат при интензивните движения и да се окажете в неловка ситуация в неподходящ момент. Във всеки случай вероятно много скоро ще се наложи да замените некачествената си рокля с нова.

Качествената спортна рокля, напротив, ще подобри тренировките Ви и в дългосрочен план ще Ви спести пари, тъй като ще можете да я носите много по-дълго време.

Дишаща тъкан

Най-добре е да изберете спортна рокля от дишаща материя, така че винаги проверявайте предварително тази характеристика. Изберете рокля от памук, полиестер, найлон или бамбук, за да сте сигурни, че потта ще бъде изведена от тялото Ви и ще получите много повече комфорт по време на движение. Разбира се, няма причина да се ограничавате само до този избор. Много рокли са произведени от високотехнологични дишащи и бързосъхнещи материи, които ще Ви гарантират още по-добро представяне. Имайте все пак предвид, че част от тях са доста леки и неподходящи за по-хладни помещения или дни. Затова в дългосрочен план е най-добре да изпробвате различни варианти, за да определите коя е най-подходящата материяmза Вас.

Удобство

Повечето спортни рокли имат вграден сутиен и шорти, което е наистина голямо удобство – позволява да носите минимално количество дрехи върху себе си, като в същото време Ви дава свободата да се движите без никакви притеснения. Но що се отнася до удобството, това не е всичко.

Обикновено спортните рокли са еластични и прилепват по тялото, за да са по-приятни по време на тренировка. Избягвайте обаче да носите твърде тесни, впити в кожата Ви рокли, тъй като те няма да Ви осигурят прохладата и отвеждането на потта, от които имате нужда, за да направите тренировката си наистина пълноценна. Специалистите съветват да избягвате и твърде широките модели, защото те пречат на движенията и причиняват ненужен разход на енергия.

Харесайте си цвят

Според психолозите цветът на дрехите влияе върху настроението и представянето ни по време на спорт. Но това не е всичко. И сами можете да се досетите, че черната рокля не би била подходяща за тренировка на открито в горещ, слънчев ден. Според проучванията червеният цвят повишава сърдечната честота, което го прави подходящ за активни спортове. Неутралните цветове успокояват ума и емоциите и са добра идея за йога или прецизен фитнес.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене