Започна седмият фестивал „Опера на върховете“-Белоградчишки скали

За седма поредна година, върховете на магнетичните Белоградчишки скали разтвориха крилете на оперното и балетно изкуство и дадоха началото на традиционния Летен фестивал „Опера на върховете“.

За седма поредна година, върховете на магнетичните Белоградчишки скали разтвориха крилете на оперното и балетно изкуство и дадоха началото на традиционния Летен фестивал „Опера на върховете“.

Маестро Карталов, основател на фестивала, заедно с кмета на град Белоградчик г-н Борис Николов споделиха своето вълнение, че именно тук от двора на крепостта, където в продължение на три седмици ще бъде разположена трибуната за публиката и сцената за артистите с гледка към внушителните Белоградчишки скали ще се случва магията на изкуството, съобщиха от Софийска опера и балет.

Посланията от „Набуко” на безсмъртния маестро на италианската революция Джузепе Верди естествено звучат като призивен камбанен звън сред мощта на скалите.
Публиката се наслади на блестящите изпълнения на Венцеслав Анастасов в ролята на Набуко - Цар на Вавилон, Лилия Кехайова - за първи път в ролята на Абигаиле, Мария Радоева - Фенена, Емил Павлов за първи път в ролята на Исмаел, Димитър Станчев –Захария, Силвия Тенева - Анна, Красимир Динев - Абдало и Великият жрец на Баал - Николай Войнов.

Внушенията от посланията на спектакъла се сливаха с емоционалните преживявания на публиката изпълнила трибуната до краен предел. Излъчваната сакрална тържественост и мощна хармония от гледката с естествения декор на скалите са неповторимо усещане в чудото опера на открито.

Цялата тази мощ сътворяваха в хомогенен ансамбъл солистите, оркестъра и хора под музикалното ръководство на Деян Савич, диригента хора Виолета Димитрова в режисурата на Пламен Карталов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Великденски вицове и смешки
Има ли връзка между Христос и египетските пирамиди?
Христос воскресе, скъпи читатели!
Честито Възкресение Христово!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ

Напишете дума/думи за търсене