Яна Маринова седна в колата на Дан Колов за сериала "С река на сърцето"

Яна Маринова позира с колата на Дан Колов по време на ретропарада във Видин.
СНИМКА: АВТОРКАТА

Актрисата сравни сюжета с "Гулденбургови"

В съботния 6 август в нито един хотел в града няма свободно място: във Видин са всички участници в ретропарада и мотосъбора, публиката на оперите на открито в Белоградчик и цял снимачен екип. Авторите на филма директно се възползват от великолепния декор и без излишни разходи вписват парада в сериала на Нова телевизия “С река на сърцето”.

За “24 часа” актрисата Яна Маринова разказа:

“Филмът е съвременен и става въпрос както за Дунав, така и за съдбите на хора от Видин, които влагат душата си в онова, което създават чрез труда си от земята край реката, и за хора, чийто интерес е само да вземат повече. Разказва се за производството на вино, за традициите в това производство, за потта и кръвта, които потъват в земята, а земята е свързана с огромната мощ и влияние на реката. Сравнявам историята до някаква степен с “Гулденбургови”.”

“Не просто заснехме сцени на ретропарада, а чрез филма се вписваме в начина, по който диша градът, това, което в действителност е събитие за хората тук. Автентичността е по-хубава от всяка подготвена сцена със статисти. Операторът Андрей Андреев умее да показва красиво картините, а режисьор е Мартин Макариев и сега вече се включи и Ники Илиев”, добави тя.

Зрителите ще видят не само типажи с техните имена, а и обратите в живота, които са отвъд “добрия, лошия и жертвата”, и как много добрите хора невинаги успяват да постъпят толкова красиво, колкото ни се ще. В крайна сметка оправдаваме и добрите, и злите постъпки, които всеки човек може да остави след себе си.

Организаторът на ретропарада Иван Цолов разказва, че героят от филма използва неговия личен шевролет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене