На Белоградчишките скали пяха две оперни прими, свързани с Видин

Белоградчишките скали
Снимка:: Ваня Ставрева

На сцената на фестивала "Опера на върховете – Белоградчишки скали“ в "Норма“ пяха две оперни прими, свързани с Видин, съобщава БТА. 

Стотици любители на оперното изкуство аплодираха примите Габриела Георгиева и проф. Иванка Нинова, родом от Видин, които се изявиха в спектакъла "Норма“ от Винченцо Белини в третия ден от фестивала "Опера на върховете -Белоградчишки скали“.

В ролята на Норма, върховната жрица на друидите, се превъплъти Габриела Георгиева, а в тази на Клотилде беше Иванка Нинова, която е носител на званието "Почетен гражданин на Видин“.

Симфоничният оркестър на Софийската опера и балет излезе на сцената в Белоградчик под диригентството на маестро Джанпаоло Мацоли, а режисьор, сценограф и художник на костюмите е Уго де Ана.

Оперният спектакъл "Норма" се реализира съвместно с посолството на Италия в София.

Седмото издание на летния оперен фестивал е новаторска идея на акад. Пламен Карталов и се провежда сред уникалните Белоградчишки скали, един от 100-те национални туристически обекти.

В следващите дни в програмата на фестивала публиката може да гледа премиерният балет "Хиляда и една нощ" /12, 13 и 14 август/. Богатството на музикални стилове включва и мюзикъла "Мама миа!“ с популярните песни на АББА, който ще се играе в четири представления на 18, 19, 20 и 21 август.

Музикалният форум се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински институти".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене