Игра на криеница със Зайчето Питър

Нова, цветна и луксозна книга с главен герой Зайчето Питър е вече на книжния пазар. “Игра на криеница” (от Книгоиздателска къща “Труд”) с автор Рейчъл Брайт и художник Никола Киниър е по мотиви на Биатрикс Потър и с главни герои познатите приятели на Зайчето Питър - братовчеда Бенджамин, Тими Мишока, както и обичайният злодей Лис-Лисан.

Сюжетът е забавен и динамичен. Лис-Лисан решава да примами малките горски обитатели в уж невинна игра на криеница. Но всъщност целта му е една - да ги сготви за вечеря. Зайчето Питър, както винаги, намисля план, който ще затрудни коварната лисица. Финалът отново е много интересен, а най-малките читатели ще се смеят и забавляват с невероятните истории в стихотворна форма.
През 2022 г Зайчето Питър стана на 120 години. В далечната 1902 г. Биатрикс Потър създава с перото си едно зайче със синьо палтенце, което скача в градината на лов за репички. И по време на този съдбовен лов на репички, той скача и в сърцата на читателите, откъдето никога не си тръгва. Страстта на Биатрикс Потър и нейният брат били животните. Ето защо те се грижели за мишки, птици, гущери, змии. Тези домашни любимци често се появявали по картините на малкото момиче, а по-късно я вдъхновили за някои от най-обичаните герои в книжките ѝ.

Рейчъл Брайт е позната английска авторка на детски книги. Книгите й са преведени в над 40 държави, а тиражите и надхвърлят 3 милиона продадени копия. През 2021 година тя пише “Белята не идва сама” отново с художника Никола Киниър, която бързо става бестселър в цяла Европа. Издадена е и на български отново от издателство “Труд”.

Игра на криеница
Рейчъл Брайт, Никола Киниър
Корица твърда
Стр. 32
Цена 19.99 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене