Чичарито се предлага без пари на "Юнайтед"

Алваро Мората

Пробутват Алваро Мората на "червените дяволи"

Хавиер Ернандес-Чичарито е готов да се завърне в "Манчестър Юнайтед" без заплата. Позабравеният в Европа 34-годишен мексиканец в момента е звездата на американския "Лос Анджелис Галакси". Преди години Ернандес игра с успех за "червените дяволи" под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, а един от неговите съотборници бе Димитър Бербатов. Мексиканецът се превърна в един от любимците на сър Алекс и често от това страдаше именно Бербо, който нерядко бе пренебрегван за сметка на Чичарито. След оттеглянето на Фъргюсън кариерата на Ернандес постепенно тръгна надолу и в крайна сметка нападателят стигна до американското първенства. Въпреки това Чичарито смята, че може да помогне на "Манчестър Юнайтед", който отчаяно се нуждае от нови футболисти в атака.

"Ако "Юнайтед" се свърже с мен, ще се съглася - заяви мексиканецът. - Ще играя за без пари. Разбира се, че бих го направил. Но трябва да уважавам моя клуб. В бъдеще, ако се случи нещо, ще се случи, но сега мисля единствено за "Ел Ей". Не съм изненадан от това, което се случи в Манчестър, защото не е лесно да замениш мениджър, който е бил в клуба 26 години. В момента някои играчи не биха отишли в "Юнайтед", защото клубът не е в Шампионската лига. Ако някой друг ти предложи такава възможност, какво бихте избрали? Избирате най-доброто за кариерата си. "Юнайтед" в момента са в този процес, в който беше "Ливърпул", когато аз бях в Англия."

Същевременно на "червените дяволи" бе предложен нов вариант за подсилване на атаката - испанският национал Алваро Мората. През последните два сезон Мората игра като преотстъпен от "Атлетико" (Мадрид) в "Ювентус". В крайна сметка италианците се отказаха да откупят правата му. Представители на испанеца вече са се свързали с "Юнайтед", но не е ясно дали английският клуб има интерес към привличането му. Мората има опит във Висшата лига с екипа на "Челси", където не се представи убедително и за два сезона вкара едва 16 гола. През миналата кампания испанецът се отчете с 12 попадения и направи 9 асистенции в 48 мача за "Ювентус". Това лято Мората се завърна в "Атлетико", като договорът му с испанците изтича следващото лято и трансферната сума за правата му няма да е висока.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене