Никой не знае толкова много и древни неща, колкото камъка

Журналистът и пътешественик Николай Н. Нинов се връща с четвърта книга - “Видения от древността. Ескизи от мистична България”, от своята поредица с пътеписи

От шеметните каньони на река Вит до тунелите от вклинени риолити на скалния комплекс Кривия камък, трудно откриваемите пътеки до светилищните комплекси край Банско и пещерите край село Мадара - цялата тази дива красота заедно с древната мъдрост на малко известни скални образувания у нас са събрани от Николай Н. Нинов във “Видения от древността. Ескизи от мистична България”.

Това е четвъртата книга от поредицата пътеписи на журналиста пътешественик, която излиза с логото на “Сиела”. В нея, както и в предишните - “Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, “Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и “Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, авторът разкрива някои от най-мистичните кътчета на родината ни и представя многообразието от скални образувания, мегалити и живи светилища.

Тази поредица е плод на повече от 70 000 км зад волана, 900 часа странстване отвъд пътеките и допир с магичната красота на над 555 обекта, останали извън картите и традиционните пътеводители.

Николай Н. Нинов
Николай Н. Нинов
Воден от напътствията и разказите на местните, Николай Н. Нинов събира поверия и легенди от най-различни краища на България. С тях разказва фантастични истории от българския фолклор и среща читателите с триглави чудовища, змейове, търсещи спасение невести и много други митични персонажи. 

В духа на предходните издания и тук Нинов е включил GPS индекс на всички споменати обекти и множество цветни фотографии, които да събудят интереса у всеки любител пътешественик.

Поредната му книга с пътеписи представя едно по-различно пътуване към сърцето на българската природа и древните култури по нашите земи. Същевременно напомня, че “никой не знае толкова много и толкова древни неща, колкото камъка” и предлага още любопитни идеи за следващи приключения.

Колегите наричат Николай Н. Нинов търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. За приятелите си той е приключенец по дух с око за скалните вълшебства. През 2012 г. печели фотоконкурса на в. “Дневник” “Спомен от лятото”. Три години по-късно разказва историите за пътешествията си в книгата “Повторени сънища”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене