Психоложка, станала интернет сензация, разкрива тайните на по-щастливия живот

От години световноизвестният специалист д-р Джули Смит променя живота на мнозина както със своята терапевтична дейност, така и с кратките видеа в ютюб и TikTok, наречени Dr Julie. В тях тя обяснява на достъпен език как работи човешката психика и кои са механизмите, благодарение на които да живеем в хармония със себе си.

Д-р Джули Смит
Д-р Джули Смит

Детайлите и тънкостите по пътя към душевния мир, които 60-секундните клипове не могат да обхванат, тя обобщава в книгата си “Защо никой не ми го е казвал досега?”, издавана у нас от “Сиела”. На практика тя пише истински наръчник по душевно здраве, в който са разкрити много от методите, използвани от скъпоплатените психолози, за да помагат на своите пациенти.

Това обаче не е книга, която търси първопричината, връща се назад към детството или пък предлага готови решения на всеки проблем. По-скоро е сборник с инструкции за употреба на онези механизми, чрез които човек да изгради устойчивост и умение да понася безопасно тежките емоции. Да вникне в начините, по които може да направлява психическото си здраве и да се грижи за него.

Джули Смит обяснява нагледно как работи човешкият ум и дава насоки за поддържане на здравето му всеки ден - от това как да се научим да се справяме с лошото настроение, да преодоляваме нежеланието си и да подхранваме мотивацията си, през уменията да изграждаме самочувствие, да се справяме с критиката и да прощаваме, до приемането на загубите и скръбта.

Десетки книги за самопомощ ни казват да пренастроим начина си на мислене, защото от това зависи как се чувстваме. Според д-р Смит обаче има един решаващ пропуск: зависимостта между мислене и чувства е двупосочна. От това как се чувстваме зависи какви мисли ни спохождат.

На достъпен и разбираем език изданието не само разглежда експертните съвети, които може да бъдат чути по време на терапия и семинари, но и дава ценни житейски умения. Механизми, които могат да помогнат на всеки да преминава през трудни периоди, да открие вътрешните си сили и да изгради по-здравословни навици и самосъзнание.

“Защо никой не ми го е казвал досега?” няма непременно да ви гарантира, че ще изживеете дните си оттук нататък с усмивка. Но ще ви научи кои инструменти да използвате, за да сте сигурни, че ако се усмихвате, то е, защото искрено се наслаждавате на живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Катето Евро с нова изява с внучката си Кати (Видео)
Майка на 3 деца се ожени сама за себе си
В Швейцария искат забрана за концерти на "Рамщайн" заради обвинения в сексуално насилие
От тротоарни сърфисти до глобална субкултура
Бой Джордж: Все още искам да стряскам хората

Напишете дума/думи за търсене