Китайските оператори са инвестирали 59,4 млрд. долара в 5G

Китайските телекомуникационни оператори са инвестирали общо 401,6 милиарда юана (59,4 милиарда долара) в 5G технологии и инфраструктура, стана ясно на Световната конференция за 5G, която бе открита вчера в Харбин.

В момента Китай разполага с около 1,85 милиона 5G базови станции и повече от 450 милиона крайни потребители на устройства, поддържащи този стандарт, като и двата показателя представляват над 60 процента от общия им брой в световен мащаб, съобщава "Радио Китай".

Според Лиу Лихун, председател на China United Network Communications Group Co., Ltd., ускоряващото се въвеждане на 5G технологията е довело до появата на нови индустрии и бизнес модели. „Редица китайски предприятия в момента са водещи в света в проучванията и разработките на 5G и свързаните с него приложения“, посочи той.

„Изграждането на 5G в Китай може да се похвали с впечатляващи резултати. Постигнат бе значителен напредък в областта на индустриалния интернет и „интелигентните“ градове“, каза У Хъкуан от Китайската академия за инженерни науки.

Тридневната конференция в Харбин има за цел да представи най-новите постижения в развитието на 5G и да продължи да играе ролята на международна платформа за технологично и индустриално сътрудничество. Първото издание на конференцията се проведе през 2019 г. в Пекин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене