Китайски учени поставиха световен рекорд в изследванията за постоянно силно магнитно поле

Снимка Радио Китай

Китайски учени възпроизведоха стабилно поле от 45,22 тесла, което е най-високото от този тип в света, заявиха от Института за физически науки на Хъфей към Китайската академия на науките. Тесла е единица, с която се измерва плътността на магнитното поле, съобщава Радио Китай.

Този резултат бе постигнат в хибридния магнит на „Съоръжението за стабилно магнитно поле“ в гр. Хъфей, провинция Анхуей, счупвайки предишния рекорд от 45 тесла, който бе поставен през 1999 г. в Националната лаборатория за силно магнитно поле на САЩ.

Успехът на китайските учени е крайъгълен камък за развитието на магнитната технология. По-силните магнитните полета позволяват на учените да видят ясно вътрешната структура на материалите, което помага за по-доброто разбиране на света и разработката на нови технологии, каза академичният директор на лабораторията за силно магнитно поле Куан Гуанли.

Хибридният магнит на „Съоръжението за стабилно магнитно поле“ бе конструиран през 2016 г. Той генерира централно магнитно поле от 40 тесла и е втория света от този тип. „За да постигнем по-силно магнитно поле, направихме някои иновации в структурата на магнита и разработихме нови материали“, каза Куан Гуанли.

„Съоръжението за стабилно магнитно поле“ е на разположение на учените от цял свят и до момента е предоставило условия за експерименти на над 170 научни и образователни институции от страната и чужбина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бой Джордж: Все още искам да стряскам хората
Ким Кардашиян - уверена пред света, но не и в секса
Златното момиче Катрин Тасева стана майка
Катето Евро с нова изява с внучката си Кати (Видео)
Акула нападна и уби руснак в Червено море, туристи заснеха трагедията (Видео)

Напишете дума/думи за търсене