"Лилава като морето"– първият сериал, в който Джан Яман говори на италиански

Фрянческа Килеми и Джан Яман в кадър от сериала

“Лилава като морето” (Viola come il mare) - италианският сериал, в който Джан Яман се снима в главната роля заедно с хубавата Франческа Килеми, бивша “Мис Италия”, излиза на малкия екран през септември, съобщиха италианските медии.

Така най-известният турски актьор в Италия за първи път ще участва в изцяло италианска продукция, която ще се излъчва по тамошната телевизия Canale 5.

Сюжетът на поредицата разказва за Виола Витале (актрисата и модел Франческа Килеми), която се завръща в родния си град Палермо, за да намери баща си, когото не познава. Там тя започва работа като репортер и се натъква на инспектор Франческо Демир, изигран от Яман.

Франческо няма вяра в хората, но за сметка на това притежава истински талант да разследва заплетени случаи. Съдбата среща инспектора и Виола, а целта им е заедно да разрешат различни престъпления, свързани с много убийства.

Франческа Килеми и Джан Яман зад кадър на "Лилава като морето"
Франческа Килеми и Джан Яман зад кадър на "Лилава като морето"

Италианските зрители не само познават Джан Яман като актьор, но са и негови големи фенове заради турските сериали, излъчвани досега по Canale 5. Той стана изключително популярен в страната и заради връзката си със сицилианката Дилета Лиота, която работи за футболен тв канал. Отношенията им приключиха отдавна, но появата на Яман на публично място винаги предизвиква тълпи от почитателки.

Възхитата от него вероятно ще продължи, защото в “Лилава като морето” Яман за първи път ще играе на италиански език.

Но не за първи път работи заедно с “Мис Италия”. Двамата вече са се срещали на снимачната площадка на телевизионния сериал “Бог да ни е на помощ 6”), излъчван по италианския канал Rai 1. Турският актьор бе специален гост в последния епизод на продукцията. Познанството им, разбира се, породи спекулации, че връзката между главните герои се е задълбочила по време на снимките на “Лилава като морето”. Възможният флирт обаче нито е потвърден, нито отречен пряко от самите тях.

Снимките на новия сериал започнаха в края на септември 2021 г., затова и очакванията бяха, че той ще бъде показан в ефира още през март тази година. В последния момент графикът е променен, а на мястото на филма тръгва предаване. Така “Лилава като морето” остава за тази есен.

Сериалът е по романа “Познаваш ли лятото?” на Симона Танзини. Част от актьорския състав са Симона Кавалари, Марио Шербо, Киара Трон, Рубен ла Малфа, Джовани Наста, Даниеле Вирзи, Романо Реджани, Алесия Данна и др.

Първият сезон се състои от 12 епизода, като екипът вече е наясно, че ще снима няколко сезона. Режисьор е Франческо Викарио, а продуцент е Люка Бернабей. Продукцията се излъчва със съдейстието на италианската продуцентска компания LuxVide в сътрудничество с дъщерното дружество на MediaForEurope RTI. Сериалът ще бъде наличен за гледане и по италианската платформа за стрийминг Mediaset Infinity.

Работните ангажименти на Джан Яман обаче включват още една главна роля за тази година. Става въпрос за историческия сериал “Турчинът” (El Turco). Той ще бъде продуциран от турската продуцентска компания “Ай Япъм” за “Дисни плюс”. Историческата драма ще представи наполовина истински, но и наполовина измислен сюжет. Сценарият е адаптиран по романа “Турчинът” на Орхан Йениарас, сценарист е Керем Дерен, а режисьор ще бъде Улуч Байрактар.

Международният проект разказва за османския нападател, наричан Турчина, който се установява в италианското село Моена (в наши дни град в Северна Италия) след втората обсада на Виена и освобождава селото от феодалите. Първоначално бе обявено, че снимките на сериала няма да се осъществят в Турция, а в Италия и Хърватия. В последния момент обаче е взето ново решение, според което сериалът ще бъде реализиран изцяло в Унгария.

Тази година е повече от успешна за Джан Яман не само заради получените водещи роли, но и заради спечелените награди. Още през 2018 г. артистичният му талант е оценен с приза “Златна пеперуда” за най-добър актьор в романтичната комедия “Ранобудна птичка”.

Сега обаче на Филмовия фестивал на комедията в Монте Карло той е награден за социалната си ангажираност. С благотворителната си кампания “Джан Яман за децата” (Can Yaman for Children) актьорът даде началото на редица инициативи за деца в неравностойно положение. Наскоро фондацията му насочи вниманието си и към украинските деца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене