Носителката на "Оскар" Вайола Дейвис влиза в "страховита" роля в предисторията на "Игрите на глада"

Вайола Дейвис

Актрисата и носителка на "Оскар" Вайола Дейвис ("Южнячки", "Отряд самоубийци", "Прегради") се присъединява към актьорския състав на "Балада за пойни птици и змии" по романа на авторката на оригиналната трилогия "Игрите на глада" Сюзън Колинс, предаде ДПА, позовавайки се на "Холивуд рипортър".

Петдесет и седем годишната Вайола Дейвис ще се превъплъти в образа на злодейката д-р Волумния Галия - главен гейм-мейкър на 10-ите Игри на глада, предаде БТА.

"Филмите от поредицата винаги са се отличавали с впечатляващ кастинг. Развълнувани сме да продължим тази традиция с Вайола Дейвис като Волумния Галия. Нейното внушително и силно присъствие ще добави пластове сложност и заплаха към историята", каза Нейтън Кахейн, президент на филмовата група на компания "Лайънсгейт".

"Д-р Галия е толкова жестока, колкото и креативна, и колкото забележителна, толкова и страховита", казва режисьорът Франсис Лорънс.

Лорънс, който не е свързан със звездата от оригиналния франчайз Дженифър Лорънс, е основна фигура в кинематографичната вселена на "Игрите на глада" - той е режисирал всички филми, с изключение на първия.

Предисторията се фокусира върху корените на тираничното наследство на президента Кориолан Сноу (изигран в оригиналната поредица от Доналд Съдърланд), разказвайки за тийнейджърските му години. В ролята на младия Сноу зрителите ще видят звездата от "Били Хлапето" Том Блайт.

В предисторията Сноу трябва да се подготви за 10-ите Игри на глада - състезание до смърт - като наставлява трибют Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) от Окръг 12, от който произхожда и героинята на оригиналните филми и книги Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс).

Вайола Дейвис, която освен на "Оскар", е носителка на награди "Златен глобус", "Еми" и "Тони", не е единственият известен актьор, предоставил таланта си на антиутопичната вселена на Панем през десетилетията преди Катнис да разруши садистичния Капитол.

Във филма участват още Джош Андрес Ривера, Питър Динклидж и откритието на "Еуфория" Хънтър Шафър.

Освен Дженифър Лорънс, която дебютира в поредицата през 2012 г. - година след първата си номинация за "Оскар" и година преди първата си награда на американската киноакадемия, във филмите "Игрите на глада" са участвали звезди от ранга на носителката на "Оскар" Джулиан Мур и вече покойния Филип Сиймур Хофман, номинираните за "Оскар" Уди Харелсън и Стенли Тучи, носителя на "Грами" Лени Кравиц.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене