Александър Сано пак пред камерата, но не за филм, а в помощ на родители с проблеми

Журналистът Константин Вълков в кадър от видеоклипа към кампанията
СНИМКА: ВИКТОР ЧУЧКОВ

Филип Буков с послание към децата да мислят какво пишат в социалните мрежи в кампанията “Важен си. Някой те обича”

Не знам точно как да бъда родител, но знам, че винаги ще бъда зад вас. Искам аз да съм първият човек, на когото ще се обадите, когато стане нещо важно в живота ви. Това е част от посланието на актьора Александър Сано в кратък видеоклип към своите деца. Но всъщност е адресиран към родителите. Той е част от кампанията “Важен си. Някой те обича”, която цели да покаже на майките и бащите да потърсят помощ, ако имат проблем с децата си или те самите чувстват несигурност. Клипът е режисиран от Виктор Чучков, а оператор е Борис Славков. 

Актьорът Александър Сано участва във видеоклипа към кампанията "Важен си. Някой те обича"
СНИМКА: ВИКТОР ЧУЧКОВ
Актьорът Александър Сано участва във видеоклипа към кампанията "Важен си. Някой те обича" СНИМКА: ВИКТОР ЧУЧКОВ

“Аз не знам дали съм добър баща. В някои случаи съм добър, но в други, знам ли?! Слушал съм всички клишета за това как трябва да се отглеждат деца”, казва журналистът Константин Вълков, който също участва в клипа. Идеята е да се покаже не само на децата, а и на техните семейства, че когато има проблем, трябва да се потърси помощ от психолог. “Никой от нас не знае как да гледа децата си, няма рецепти за това. Нормално е да се търси помощ от психолог. Не е срамно за децата и родителите трябва да се чувстват спокойни да го посещават. Това не е признак на болест, а така се търси решението на проблем”, разказва Елица Виденова, която пише текстовете на двата клипа от кампанията.

“Думите пронизват, но не стреляй. Дай си един дъх време, преди да обидиш. Помисли, преди да натиснеш send”, пък е посланието на втория видеоклип от кампанията, който е насочен към децата от 8- до 17-годишна възраст. В него участват актьорът Филип Буков, ултрамаратонецът Краси Георгиев, Светлин Александров, който е кросфит спортист, и кметът на район “Слатина” Георги Илиев, който е баща на 4 деца. Целта на клипа е да покаже на децата, че трябва да внимават какво онлайн съдържание споделят, какво пишат в социалните мрежи и как се държат към другите там. Затова и е озаглавен “Помисли, преди да натиснеш send”. 

Актьорът Филип Буков участва във видеоклипа към кампанията "Важен си. Някой те обича"
СНИМКА: ВИКТОР ЧУЧКОВ
Актьорът Филип Буков участва във видеоклипа към кампанията "Важен си. Някой те обича" СНИМКА: ВИКТОР ЧУЧКОВ

Кампанията е част от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район “Слатина” и ще продължи през цялата учебна година. Тя ще бъде открита на пресконференция на 19 септември в литературен клуб “Перото” в НДК, като ще участват актьорите и спортистите от клиповете. След това, до края на октомври, клиповете ще бъдат прожектирани във всички 16 училища в район "Слатина", 

Кампанията ще продължи през цялата учебна година, като в началото ѝ ще бъдат поставени изложби с фотографии от Виктор Чучков в парк „Гео Милев“, на ключови места в района, както и на оградите и в сградите на училищата в района. Към края ще бъдат представени още две изложби на Моста на влюбените и пред Народния театър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене