Накъде с децата (20-21 август)

Ако родителите нямат идеи, и тази седмица "24 часа" подготви интересни предложения къде да заведат децата си през уикенда. Вижте ги:

20 август, 10 ч, Южен парк

"Вярвам ти"

Събитието за деца и родители ще подпомогне доверието помежду им и ще ги изправи пред забавни предизвикателства. Чрез игри децата ще разберат повече за доверието и как да не позволяват на дигиталните устройства да го рушат. Това събитие е за родителите, които вярват, че децата имат нужда да растат в атмосфера на близост и доверие, искате да прекарват качествено време с децата си и желаят да опитат нещо ново и забавно.

Броят на участниците е ограничен и е необходимо предварително записване по мейл.

20 и 21 август, 10 ч, Западен парк/ Зоопарк

"Зелени библиотеки"

За осми път кампанията „Зелени библиотеки“ на Столичната библиотека гостува в парковете на София. Тазгодишната артпрограма включва срещи с любими поети, които ще раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо. Децата и учениците могат да участват в образователни STEM игри, в забавно програмиране с различни ботове, да се запознаят с популярната в Корея национална игра тухо и да изработят кукли от традиционна корейска хартия. Малчуганите могат да получат първите си уроци по рисуване с ръководителя на детското артателие на Столичната библиотека - художника Христо Кърджилов. Навсякъде ще бъде и мобилният филиал - Библиобус, който разполага с 1500 тома нови хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. От него читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома.

Вход свободен.

21 август, 11 ч, Sofia Summer Fest

"Малката нула"

Спектакълът е вдъхновен от едноименното стихотворение на Джани Родари и разказва за приключенията на Нулата в света на цифрите. Един свят, досущ като човешкия, пълен с конфликти и драма, любов и страст, неочаквани обрати. Ще намери ли Малката Нула своето място в редичката от 1 до 9? Тази история поставя на фокус темата за йерархията в обществото и „стойността“ на всеки от нас. Спектакълът е с жив съпровод на акордеон.

"Лану, луна, лу-на-на…

Нулата се завъртя.

Търкул-кулна се в средата

и започваме играта!

Влизат важни тук числата,

всички са си по местата.

Ала нулата, горката,

май намери си беля -

ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля…

Как ще свърши таз игра?

Лану,луна, ну-ла-ла!"

Билети се продават онлайн. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене