Васко Жабата хит в Тикток, искат го на концерти в Сърбия (Обзор)

Кадът от видеоклипа на “Комбайна вършачка” в изпълнение на оркестър “Камчия”
СНИМКА:ЮТЮБ

Оркестър “Камчия” подготвя нов аранжимент и видеоклип

На китарата Васко Жабата, той ще свири, драги гости, само за вас.

На микрофона Цеца Мецата, тя ще пее, драги гости, само за вас.

И Васко Жабата продължава да пее вече 20 години, но не само за “драгите” гости по българските сватби, а и за целите Балкани. Песента на оркестър “Камчия” “Комбайна-вършачка” е създадена преди 20-ина години, но се възроди с пълна сила това лято. И не само у нас. Васко Жабата и Цеца Мецата радват хиляди сърби, македонци, хървати. Забавният текст се върти по дискотеки, барове и ресторанти и се пее на чист български от съседите.

Всичко започва от Тикток, където не за първи път стари позабравени песни се възвръщат. Месец по-късно вълната от популярност на Васко Жабата помете интернет пространството на Балканите, а у нас има над 4, 5 млн. гледания.

“Забелязахме, че се слуша много преди месец- месец и половина. Младите ни казаха, че голям хит става нашата песен. Аз не ползвам Тикток и не бях забелязал, но се зарадвахме”, разказва музикантът Петър Иванов от оркестър “Камчия”. Само за дни в официалната страница на оркестъра има десетки съобщения от сърби и македонци, които питат кой е Васко Жабата. “Всеки ни пита кой е, но няма такъв, както и Цеца Мецата. Това са лирически герои. Няма изпълнители с такива прякори, певицата не се казва Цеца и не ѝ викат Меца”, казва музикантът. Той също не може да си обясни защо тази песен става хит отново след толкова години. Интересът към нея е толкова голям, че ресторанти и механи в Сърбия канят оркестър “Камчия” на участия, а в Белград подготвят и голям концерт, където ще се пее на живо за Васко Жабата. Сръбските телевизии от няколко дни канят музикантите и за интервюта и репортажи.

“Сега правим вариант на песента с нов аранжимент. Съвсем скоро ще направим и нов клип с актуалните изпълнители, като на стария пеят нашите родители”, казва Петър Иванов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене