Търсачката на Google ще ограничи фалшивите сайтове

Google въвежда нов алгоритъм в търсачката си, който ще ограничава резултатите с подвеждащи заглавия или спам. В блога си компанията казва, че системата ще дава акцент над оригиналното съдържание.

"Много от нас са изпитвали разочарованието, когато посетят интернет страница, която изглежда сякаш отговаря на това, което търсим, но не е така. Съдържанието може да не предлага, това, което търсите или дори може да изглежда, че не е написано от човек", коментира Google.

Компанията има предвид страниците, които са своеобразни генератори на ключови думи. Те използват всякакви трикове за оптимизация пред търсачките, като обръщат внимание предимно на техническата част, а не на съдържанието. Често публикациите дори може да са генерирани от ботове и да не предлагат реална информация. За сметка на това заглавието създава обратното впечатление.

От следващата седмица резултатите на английски език ще използват "серия подобрения, които да направят търсенето по-лесно за хората и да намират съдържание, което е направено от хора за хора". Google твърди, че при тестовете на новия алгоритъм са записани значителни подобрения при търсене на образователни материали, техническа информация, новини, изкуства и онлайн пазаруване, предава "Вести".

Интернет гигантът дава за пример търсене на информация за нов филм, като сайтовете за ревюта "не дават различна перспектива от наличната, а само я агрегират". Такъв тип информация ще се показва по-ниско в резултатите, казва Google.

Компанията дава насоки на създателите на съдържание как да не бъдат засегнати от актуализацията. Тя казва, че съдържанието трябва да бъде написано за хората, т.е. да е полезно за тях, да им дава нова информация, а не е оптимизирано само и единствено за добра позиция в резултатите.

Google обръща внимание, че алгоритъмът ще извършва постоянни проверки и анализи на сайтовете. Ако прецени, че не са полезни, ще им слага вътрешен маркер, за по-ниско класиране. Ще са нужни няколко месеца добро поведение на дадения сайт, за да може алгоритъмът да е сигурен, че той е коригирал методите си към по-добри практики и да премахне маркера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене