Жена твърди, че Ар Кели я насилвал сексуално стотици пъти като непълнолетна

Ар Кели СНИМКА: Ройтерс

Жена, която повече от две десетилетия заема централно място в съдебните проблеми на ритъм енд блус певеца Ар Кели, свидетелства в ново дело срещу него, заведено в родния му град Чикаго, предаде Асошиейтед прес.

Свидетелката с псевдоним Джейн, днес 37-годишна, заяви, че певецът я е малтретирал сексуално "стотици" пъти, преди да е навършила 18 години.

Жената разкри публично за първи път, че именно тя е момичето от видеозаписа с Ар Кели, който беше ключов в процеса му за детска порнография през 2008 г. Тогава певецът беше оправдан.

По това време свидетелката е била на 14 години, а Ар Кели, днес 55-годишен - на около 30.

В допълнение към обвиненията в детска порнография и примамване на непълнолетни, Ар Кели е обвинен заедно с двама свои бивши сътрудници, че е осуетил хода на делото през 2008 г., като е заплашил и подкупил жертвата, за да не свидетелства, предава БТА.

Някои от съдебните заседатели в тогавашния процес заявиха, че не са имали друг избор, освен да оправдаят певеца, защото момичето - вече пълнолетно по това време, не е дало показания.

Пред съда в Чикаго Джейн призна, че навремето е излъгала, че тя не е момичето от видеото.

На въпрос защо не е казала истината, свидетелката отговори, че се е страхувала да не се случи нещо лошо с Робърт - наричайки Ар Кели с малкото му име. "Исках да го защитя", каза тя.

Джейн допълни, че е имала още една причина да излъже за самоличността на момичето от видеото: "Не исках това да съм аз. Срамувах се".

Запитана защо едва сега е решила да каже истината, свидетелката отговори, че въпреки че продължава да е загрижена за него, се е "изтощила" от лъжите му.

Джейн е получила уверение, че срещу нея няма да бъдат повдигнати обвинения, заради това, че е излъгала властите, ако на сегашния процес каже истината.

Свидетелката също така беше помолена да обясни защо във видеото се вижда, че Ар Кели й дава пари. Тя каза, че това е предпазна мярка, в случай че някой го обвини в малтретиране на дете, ако кадрите някога попаднат в ръцете на властите. "Ако някой видеше записа, той искаше да изглежда така, сякаш съм проститутка", каза Джейн.

През юни Ар Кели, истинското име на когото е Робърт Силвестър Кели, беше осъден в Ню Йорк на 30 години затвор за сексуални престъпления. Освен в родния му град Чикаго, срещу него се водят дела в още два щата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене