Ерсим Мустафов, вокалът на "Джеръми", спасил момиче

Ерсин (в средата с черната риза) с колегите си от групата сред публиката на бургаския фестивал

Фронтменът на група "Джеръми" Ерсин Мустафов, която бе подгряваща преди седмица на звездите от "Арктик мънкис" в Бургас, хвърля китарата на сцената през 25 хил. фенове, за да спаси момиче от публиката.

Може би 10 хил. души влязоха още при отварянето на вратите и свирихме пред почти пълния капацитет на концерта, спомня си Ерсин пред Би Ти Ви. Основно млади хора и деца бяха, възприеха ни страхотно. Видях обаче в някакъв момент, че няколко души в тълпата ни правят знак за "Стоп". Спрях групата на средата на изпълнението и видях, че на момиче от пубиката му е станало зле. То беше припаднало.

Помолих от микрофона охраната да отиде на място и да извикат медицински екип. Направих го на няколко пъти, но видях, че не се случва. Затова помолих публиката да направи коридор до сцената и да изтеглим момичето към сцената, за да го вземе охраната.

Тя обаче продължаваше да не прави нищо по въпроса, продължи разказа си музикантът.

Тогава не издържах, оставих китарата и слязох в пубиката, за да опитам аз да помогна по някакъв начин, описва действията си Ерсин.

В този момент за щастие от публиката се появил и друг мъж, който се оказал лекар, заедно изтеглили момичето. Оставили го пред сцената, оказали първа помощ и то се свестило.

Сед 3-4 минути пистигнаха парамедици, поеха случая и се справиха, описва още музикантът.

 В началото на войната в Украйна пък Ерсин сбъднал мечтата на момиче бежанец да свири. Чрез социалните мрежи с него се свързало друго момиче и разказало историята на семейството на Лилия, което избягало в София. Малката била китарист, учила в музикално училище. В бързината не успели да вземат интрумента й. Ерсин пуснал пост във фейслук с молба с колеги да намерят китара. Беше споделен хиляди пъти, страшно много хора искаха да участват - с подарък китара или сума, вълнува се музикантът. И Лилия получила китарата си.

В момента "Джеръми" завършва третия си студиен албум, чиято премиера ще е на 22 ноември в НДК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене