Теодора Димова представя новия си роман “Не ви познавам” на “Аполония”

Съдбите на “Поразените” от мракобесната идеология на близкото минало отекна в кадифения, но безкомпромисен роман на един от най-талантливите ни писатели – Теодора Димова. Книгата се появи през 2019 г. и стана носител на голямата награда “Роман на годината” на Фонд “13 века България”, както и на престижната  френска литературна награда “Фрагонар”.

Тази майсторска история за паметта ще получи своето своеобразно продължение в “Не ви познавам” – романа, по който работи в момента Теодора Димова и който ще се появи с логото на издателство “Сиела” до края на 2022 г.

В “Не ви познавам” една от внучките на главните героини в “Поразените” ще трябва да се изправи пред видоизменения кървав терор – онзи от миналото е заменен, но ядката, същността на злото е същата.

Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на прогнила координатна система.

Има ли обаче изход от омагьосания кръг, в който се е превърнал животът ни?

Откъси от романа “Не ви познавам” ще бъдат представени от актьора и режисьор Стоян Радев на 1 септември от 18,00 ч в Художествена галерия – Созопол, по време на празниците на изкуствата “Аполония” 2022, а самата Теодора Димова ще разкаже малко повече подробности за работата си по романа и неговото излизане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене