Принцеса Даяна искала да се премести в САЩ преди смъртта си, но без Уилям и Хари

Пред Мартин Башир принцеса Даяна за първи път намекна, че принц Чарлз има любовница.

Принцеса планирала да се премести в САЩ без Уилям и Хари седмици преди смъртта си. Тя вярвала, че това ще „спаси“ синовете й, като отвлече вниманието на пресата от тях, твърди един от нейните бивши бодигарди пред в. "Дейли мейл".

В мемоарите си "Защитавайки Даяна: Историята на един бодигард", които се очакват да излязат на международния пазар на 30 август, Лий Сансъм разказва как принцесата се канела да разкаже на папараците за плановете си да се премести в Америка в опит да защити Уилям и Хари от пресата, докато била на почивка с нейния приятел Доди ал Файет, в Сен Тропе през юли 1997 г.

Семейството беше отседнало на луксозната яхта на бизнесмена Мохамед ал Файет, а папараци се насочваха към лодката всеки ден, според Сансъм, който наблюдаваше кралските особи по време на пътуването им.

„Пресата беше проклятието на живота й навсякъде, не само в Сен Тропе“, пише Сансъм. „И тя ми каза: Няма нищо, което мога да направя в Обединеното кралство. Вестниците там ме атакуват, каквото и да правя.“

„Тогава тя ми каза: Искам да отида в САЩ и да живея там, за да мога да избягам от всичко. Поне в Америка ме харесват и ще ме оставят на мира.“

В този момент Сансъм казва, че си спомня как е попитал Даяна дали синовете й ще се присъединят към нея, на което тя обяснила, че никога няма да й бъде позволено да ги откъсне от кралските им задължения.

Ако се преместела, мислела си Даяна, вероятно щяла да ги вижда само през училищните ваканции.

Сансъм пише в мемоарите си: „Можеше да се каже, че Даяна беше прекрасна майка, толкова любяща и внимателна към двете си момчета, но изглеждаше така, сякаш ще трябва да ги остави и двамата в Обединеното кралство, за да избяга от пресата, която я преследва безмилостно всеки ден от живота й."

Това беше и за да ги освободят от цялото внимание, което получаваха, когато тя беше с тях, допълва още бившият й бодиград.

Най-накрая, след няколко дни ваканция, пише Сансъм, Даяна ми каза, че заминава, за да каже на пресата, че напуска Обединеното кралство завинаги.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене