Накъде с децата (27-28 август)

27 и 28 август, 10 ч, Северен парк/ парк "Витоша"
"Зелени библиотеки"

За осми път кампанията „Зелени библиотеки“ на Столичната библиотека гостува в парковете на София. Тазгодишната артпрограма включва срещи с любими поети, които ще раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо. Децата и учениците могат да участват в образователни STEM игри, в забавно програмиране с различни ботове, да се запознаят с популярната в Корея национална игра тухо и да изработят кукли от традиционна корейска хартия. В парк "Витоша" ще бъдат поставени на знакови места още две къщички за книги, от които всеки посетител на парка ще може да вземе и да остави своя. Навсякъде ще бъде и мобилният филиал - Библиобус, който разполага с 1500 тома нови хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. От него читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома.
Вход свободен.

28 август, 11 ч, Sofia Summer Fest
"Барон Мюнхаузен"

Разказвайки своите чудни фантазии, Барон Мюнхаузен сякаш не приема реалния свят, но по този начин помага на едно малко момиченце да реши важен проблем, който измъчва душата му. Вярата, че човек не е това, което е, а онова, което би искал да бъде, й дава шанс да пофантазира заедно с него и да избяга от грубия свят на ежедневието.
Билети се продават онлайн.

28 август, 11,30 ч, лунапарк "Боби и Кели"
"Трите прасенца"

Двама веселяци ще ни разкажат историята за трите прасенца, които надхитряват лошия вълк. Но как три прасенца и вълк ще се изиграят само от двама актьори? Обявява се кастинг! Децата няма да са просто зрители, а активни участници в спектакъла.
Продажба на билети на касата в лунапарка или онлайн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене