Светлинният фестивал Sofia Lights ще озари парк "Врана" за втора поредна година

Светлинният фестивал Sofia Lights ще озари парк „Врана“ от 1 до 8 септември.

Светлинният фестивал Sofia Lights ще озари парк „Врана“ от 1 до 8 септември. За втора поредна година ще се осъществи проектът за градско изкуство  Urban Creatures, като посетителите ще могат да видят три нови инсталации - „Мегалит“, „Присъствие“ и „Светулки“. А поради огромния интерес към инсталацията „Невидимите нишки“ от първото издание на SOFIA LIGHTS, тя ще бъде показана за втори път. 

Началният час на събитието във вечерите от 1 до 8 септември ще бъде 21:00 часа. Последните посетители ще могат да влязат до 00:00, а инсталациите ще загасват в 00:30 ч. Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва и съответно за посетителите няма необходимост да пристигат точно в 21:00, а могат да планират своето посещение във всеки един момент до 00:00 ч. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо и да открие магията по своя начин.
За улеснение на посетителите, Столична община осигурява автобуси N505 по маршрута Орлов мост – парк Врана, като графикът може да бъде видян на www.sofialights.com. Тези, които ще предпочетат да използват личните си автомобили, ще могат да паркират по протежение на бул. Цариградско шосе в указаните за целта зони.

Организаторите напомнят, че е препоръчително посетителите да са подходящо облечени за вечерна разходка в парка с удобни затворени обувки, връхна дреха и по желание да предвидят репелент срещу насекоми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене