7-годишният Ники като Александър Велики в песен на Володя Стоянов на "Пирин фолк"

Кметът на Сандански Атанас Стоянов обявява победителите.

Вокална група "Средногорски звън" от Челопеч изпълни песента, спечелила първа награда на журито на "Пирин фолк" - Сандански за нова авторска песен на македонска фолклорна основа. „Една любов свещена“ е по музика и аранжимент на Светослав Лобошки, текст на Мариана Пищалова. Песента спечели и наградата на зрителите на 30-ото издание на фестивала.

Награда „Свети Врач“ на Община Сандански получи песента „Пей ми, Пирине“, по музика на Красимир Гюлмезов и текст на Мариета Ангелова, изпълнена от Галина Димитрова.

За доброто представяне на участниците безспорно допринесоха и вълнуващите хореографии към песните, в които се включиха над 100 танцьори от Сандански и региона. Това са фолклорните ансамбли “Празник”, “Македонци”, “Никола Вапцаров” и танцова формация “Хоуп”.

Като подарък за гостите в Летния театър и за зрителите пред малките екрани, танцьорите от „Празник“ изпълниха красив танц с тъпани. Той изпълни ролята и на изкусен преход към празничната програма със специалните гост-изпълнители на вечерта – неповторимата Глория и едно от най-емблематичните за сцената на "Пирин Фолк" имена – Володя Стоянов – Войводата.

Очаквано, с красивия си глас и изящно присъствие на сцената, Глория въздейства силно на публиката. Тя се представи с някои от най-емблематичните си песни, с които вдигна публиката на крака и със сигурност си спечели нови и верни фенове.

С бурни аплодисменти на сцената бе приветстван и Володя Стоянов. Появата му бе повече от впечатляваща. С премиера на нова песен — “Хераклея Синтика“, той подари не само красиви мелодия и текст, но и цял мини спектакъл, когато се появи в компанията на 7-годишния Николай Тахов в ролята на Александър Велики като малък, за да ни разкаже поредната красива история с песен. Друга своя емблематична песен пък — “Охридска задявка“ Войводата изпълни в дует с красивата и изключително талантлива Боряна Карпатова. Публиката ги изпрати с бурни аплодисменти, опиянени от магията на традициите, която фестивалът съхранява през годините.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене