13 творби разказват във Ванкувър за славната история на българската албука

Изложбата „Светлината на буквите” се открива на 22 септември от 18 ч.

Първа по рода си изложба в провинция Британска Колумбия разказва за славната история на българската азбука. "Ние се гордеем с нея - нека я покажем на нашите приятели", съобщиха от Генералното консулство на Република България в Торонто. Заедно с Българо-Канадското дружество в Британска Колумбия Ви те канят на събитието от 18 ч. на 22 септември в хотел Rosedale on Robson - 838 Hamilton St, Vancouver, BC V6B 6A2.

13 произведения, посветени на българската азбука ще бъдат изложени във Ванкувър по повод 1150 години от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий.

Изложбата „Светлината на буквите” е създадена по инициатива на Държавния културен институт към българското министерство на външните работи по повод годишнината на славянската писменост.

Колекцията е събрана от член кореспондента на БАН проф. Аксиния Джурова и доц. Вася Велинова, а творбите са предоставени със съдействието на фондация „Елена и Иван Дуйчеви” и Научен архив към БАН.

Изложбата е от 2013-а година – годината, която е обявена от ЮНЕСКО за година на Кирил и Методий и създаването на славянската писменост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене