Режисьорът Ларс фон Триер свиква да живее с болестта на Паркинсон

Ларс фон Триер 
<span class="srcRef">Източник: <a href="http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Култовият датски режисьор Ларс фон Триер заяви, че се чувства добре, след като беше диагностициран с болестта на Паркинсон, но призна, че ще трябва време, за да свикне с треперенето, типично за заболяването, предаде Ройтерс.

Неговият нов минисериал "Кралството: Изход" ("The Kingdom Exodus") се представя на кинофестивала във Венеция, който започна на 31 август.

Докато актьорският състав пътува към италианския град, за да рекламира проекта, Ларс фон Триер говори с репортери чрез платформата Зуум.

Продуцентската му компания обяви миналия месец, че режисьорът (66 г.) страда от болестта на Паркинсон - заболяване, което убива мозъчните клетки, произвеждащи невротрансмитера допамин и това води до проблеми с контрола върху движенията и причинява симптоми, сред които тремор.

"Мисля, че съм добре, ще отнеме време, докато се преборя с треперенето", заяви Фон Триер. "Но (се чувствам) малко повече глупав, отколкото бях преди, така че това говори много".

"Кралството: Изход" е третата и последна част от телевизионното шоу на Ларс фон Триер "Кралството", което започна през 90-те години, припомня Ройтерс.

"Това, което не знаех, е, че вече съм болен, когато започнахме да снимаме... и имах много лош период, но се надявам, че актьорите не са забелязали", сподели той.

Премиерата на минисериала "Кралството: Изход" във Венеция е като петчасов филм. Той предстои да бъде пуснат в пет епизода по платформата Viaplay, а датският радио-телевизионен оператор DR ще го излъчи по-късно тази година.

"Не седнах да гледам всички стари серии. Мисля, че се опитах да се отърва от връзките от старите неща и си мислех само за героите."

Ларс фон Триер е режисьор на "Идиотите", "Антихрист" и "Меланхолия". През 2000 г. той спечели "Златна палма" от кинофестивала в Кан за "Танцьорка в мрака" с участието на исландската изпълнителка Бьорк.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене