Кралица Елизабет пропуска за първи път от 70 г планинските игри в Шотландия

Кралица Елизабет Втора СНИМКА: Ройтерс

Британската кралица Елизабет Втора, която има затруднения с придвижването, ще пропусне Събирането в Бреймар - популярно събитие от планинските игри Хайланд, които се организират в Шотландия, предаде Ройтерс.

Бреймар е домакин на спортно-развлекателната проява през първата събота на септември. Нейно Величество няма да присъства за първи път от възкачването си на трона преди 70 години.

Членовете на кралското семейство обикновено идват за спектакъла с корени в шотландската традиция и са фотографирани да се забавляват, докато наблюдават как участниците демонстрират сила, сръчност, издръжливост, пеят и танцуват.

Източник от Бъкингамския дворец каза, че решението е било взето с мисълта за удобството на кралицата. По съвет на лекарите тя ще остане в близката си лятна резиденция Балморал. Както е планирано, на събитието в Бреймар ще присъства престолонаследникът принц Чарлз.

96-годишната кралица Елизабет Втора през последните месеци ограничи публичните си появи по здравословни причини. Миналия октомври тя прекара една нощ в болница, като причината за престоя й така и не беше разкрита, припомня БТА.

Събирането в Бреймар съществува в сегашната си форма от 1832 г. и редовно се посещава от действащия монарх и членове на кралското семейство, откакто кралица Виктория за първи път присъства на него през 1848 г., обясняват организаторите.

Това е една от малкото прояви, на които кралица Елизабет Втора може да бъде видяна публично по време на престоя си в Балморал през лятото.

Нейно Величество е патрон на събирането, което включва игри като хвърляне на огромни дървени колове, бутане на камък, дърпане на въже. Организаторите отбелязват, че кралицата присъства на проявата от възкачването си на трона през 1952 г. Игрите бяха отменени през 2020 и 2021 г. заради пандемията от КОВИД-19.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене