Китай пусна в производство нов вид електротехническа стомана

За да отговори на растящото търсене на нови енергийни превозни средства, Китай направи пробив в производството на по-мощни електродвигатели и по-ниската консумация на енергия.

Разработената самостоятелно от страната висококачествена линия за производството на електротехническа стомана, чието изграждане продължи шест години, бе пусната в експлоатация в сряда в гр. Циен‘ан в северната провинция Хъбей.

Произвежданата в момента там два вида нова електротехническа стомана може да подобри ефективността на двигателя с над 0,8%, според Ху Джъюан, заместник-генерален мениджър на „Shougang Zhixin Qian'an Electromagnetic Material“. Той каза в интервю за CGTN, че ако всеки автомобил изминава по 50 км на ден, ще бъдат спестени 5 млн. киловат часа електричество на ден от 20 млн. нови енергийни превозни средства, съобщи "радио Китай".

Очаква се след като линията заработи с пълна сила да произвежда по 350 000 тона стомана годишно.

Търсенето на нови енергийни превозни средства в Китай през първата половина на тази година скочи, като от януари до юни са продадени 2,6 млн. от тях, което е ръст от 129,2% на годишна база, сочат статистиките на Китайската асоциация на автомобилопроизводителите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене