Фестивалът на американското кино в Довил започна с отдаване на почит към Оливия Нютън-Джон

На снимката Оливия Нютън-Джон позира усмихната в прегръдките на съпруга си Джон Истърлинг. Снимки Инстаграм

Фестивалът на американското кино в Довил започна с отдаване на почит към звездата от филма "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон, която почина в началото на месец август, предаде Франс прес.

След това се състоя прожекцията на филма "Обади се, Джейн" с Елизабет Банкс и Сигорни Уивър, поставил началото на 48-ото издание на форума. Той ще продължи до 11 септември.

С прическа, оформена с лак за коса и кожено яке, Оливия Нютън-Джон се появи на екрана на Международния център в Довил в една от най-известните сцени на култовата комедия "Брилянтин", заедно с Джон Траволта.

Появи се и надпис: "Почит към Оливия Нютън-Джон", а публиката аплодира. Актрисата почина на 73-годишна възраст в началото на август в ранчото си в Южна Калифорния. Тя се бореше с рак на гърдата в продължение на 30 години.

Няколко минути по-късно кметът на френския град Филип Ожие и американският посланик във Франция Денис Камбъл Бауер обявиха 48-ото издание на фестивала за открито.

В рамките на фестивалните дни се състезават тринадесет филма, като осем от тях са дебютни за режисьорите си. Журито, оглавявано от режисьора Арно Деплешен, ще обяви победителите следващата събота, 10 септември.

Сред очакваните събития в Довил е прожекцията на продукцията "Блондинка", посветена на Мерилин Монро. Тя ще бъде представена на 9 септември в присъствието на режисьора си Андрю Доминик и изпълнителката на главната роля Ана де Армас . Филмът, който ще тръгне на 28 септември по Нетфликс, е включен в надпреварата за "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция. Там ще бъде показан официално на 8 септември.

От документалните продукции, които предстои да бъдат прожектирани в Довил, с най-голям интерес се очаква "Hallelujah, the words of Leonard Cohen", посветен на канадския поет Ленард Коен. Той почина през 2016 г. на 82-годишна възраст. Филмът е дело на Дан Гелър и Дейна Голдфайн, които разказват за живота на твореца чрез емблематичната му песен "Hallelujah", пише БТА.

Фестивалът на американското кино в Довил ще бъде закрит с филма "Не се тревожи, скъпа", режисиран от американската актриса Оливия Уайлд. Главните роли изпълняват Флорънс Пю и певецът Хари Стайлс, който през последните години се изявява и като актьор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене