Румен Радев променя протокола в президентството заради Аня Пенчева

Аня Пенчева

Парите от подаръците за ЧРД актрисата дари на 2 жени от потопа

Голямата актриса Аня Пенчева ще дари парите от подаръците за днешния си рожден ден на две жени от с. Слатина, Карловско.

Идеята да превърне празника си в добротворство се ражда, след като гледа по телевизията репортаж за драмата на двете жени от едно от най-пострадалите села при наводненията.

На призива на Пенчева “подаръците в пари” се отзовават всичките ѝ роднини и приятели, които винаги я отрупват с внимание на рождения ѝ ден. “А те не са малко”, уточнява актрисата.

След като връчи парите в с. Слатина, Аня Пенчева се връща в Народния театър. Там по инициатива на новия директор Васил Василев актьорите са събрали пари за семейството на своя колега Йосиф Шамли, който почина в края на 2019 г. Средствата ще бъдат дадени на съпругата му, с които тя ще посрещне първия учебен ден на трите им дъщери.

Аня Пенчева вече е получила поздравителен адрес от президента Румен Радев. При последната среща между двамата тя му прави забележка, че текстът в поздравителните адреси е един и същ за всички рожденици и юбиляри. Разказала му как веднъж за една актриса, която няма и половин роля в киното, той прочел:

“Вашите забележителни роли в театъра и киното ще останат завинаги...”.

Двамата се посмели много на този гаф и държавният глава обещал да обърне внимание на протокола в президентството.

Румен Радев явно наистина е смъмрил служителите от протокола, което актрисата определя като “учудващо”.

Текстът в поздравителния адрес е написан специално за нея и тя се надява това да стане принцип при награждаването на заслужили българи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене