Охранителят на принц Хари и Меган е съден за домашен тормоз над съпругата си (Снимки)

Принц Хари и Меган
СНИМКА: РОЙТЕРС

Охранителят на принц Хари и Меган Маркъл, който е бивш полицейски служител, е съден за опит за убийство на съпругата си, пише "Дейли мейл". 

51-годишният Пере Даобри беше заснет да охранява херцога и херцогинята на Съсекс на 5 септември. 

Даобри е осъден в съда в Колчестър през септември 2016 г. за опит за убийство на съпругата му Сара Джей. Джей е бивш сержант от полицията в Есекс и твърди, че съпругът й я е нападнал след като тя му признала, че не го обича. 

Даобри се разминава със затвора, защото се обажда в полицията и признава престъплението си. Съпругата му Сара Джей се самоубива през 2019 г. 

По време на обиколката на принц Хари и Меган в Южна Африка през 2019 г., херцогинята държи реч за правата на жените и твърди, че мъжете трябва да бъдат подвеждани под отговорност за действията си. 

"Удивително е, че са наели Пере за свой охранител. Сигурна съм, че ако Меган и Хари знаеха цялата история щяха да обмислят това назначение", коментира източник на "Дейли мейл". 

Съдебното минало на Даобри може да се окаже проблем за Хари и Меган, които дават гласност на темата с домашното насилие в своята фондация. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене