Ким Кардашиян помогнала за разкриване на измама с произведения на изкуството

Ким Кардашиян до ограбения златен ковчег СНИМКА:instagram/landonnordeman

Джон Оливър се завърна по HBO и HBO Max с нов епизод на Last Week Tonight, в който Ким Кардашиян получи специално споменаване. Комикът отличи бизнесдамата за това, че е помогнала за разкриването на схема за измама с произведения на изкуството преди няколко години.

"Преди няколко години, по време на Мет Гала, 2018 година", заяви Оливър. "Ким се появи, облечена от глава до пети в рокля, която беше забележително златна".

Оливър показа снимка на ковчега на египтянина Неджманх, който по това време музеят "Мет" току-що беше придобил. Кардашиян, облечена в злато, се снима със златния ковчег и снимката бързо се разпространи в социалните мрежи, сподели медията Deadline.

Анонимен информатор съобщил на международните власти, че ковчегът е бил ограбен и музеят е бил измамен да го купи за 4 милиона долара. Оливър споделя, че е впечатлен от силата на Кардашиян и добавя: "Жената има истински талант да създава невероятни образи само като стои до мъже, които изглеждат така, сякаш са умрели отдавна".

Епизодът на късното шоу продължи да се фокусира върху търговците, които не правят нужното проучване, когато придобиват произведения на изкуството, които в много случаи са крадени. Оливър отново се прицели в бизнесдамата, когато отбеляза, че музеите не могат просто да седят и да не правят проучвания, а да чакат "докато Ким Кардашиян се снима пред някой от нашите предмети и ние бъдем унизени на международната сцена. Това не може да бъде изцяло нейна отговорност, тя е твърде заета да прави революция в оформящото облекло."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене