Млечните продукти повишават интелекта

Американски и австралийски учени доказаха, че редовната употреба на млечни продукти влияе положително на работата на главния мозък.

След експеримент било установено, че главният мозък на хората, които редовно консумират млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал) работи по-добре от на тези, които се ограничават от подобни храни.

Причината е, че 60% от мозъка на човека се състои от мазнини. Недостатъкът от мазнини влияе негативно на връзката между невроните на главния мозък и може да причини разсеяност и дори склероза. Употребата на млечни продукти защитава от подобни последствия.

Но учените не твърдят, че отказът от млечни продукти веднага води до снижен интелект. Всичко зависи от продължителността на периода, в който човек се лишава от здравословна храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бременна ли е отново Джорджина?
Световноизвестният дизайнер Кристиан Лубутен гостува на Симеон II в Царска Бистрица
Разтърсващата история на жената, която закъсня с 10 минути и избегна смъртта
Енрике Иглесиас избра “Молец” да  го подгряват в София
Тони Димитрова получи на сцената специална тениска

Напишете дума/думи за търсене