Млечните продукти повишават интелекта

Американски и австралийски учени доказаха, че редовната употреба на млечни продукти влияе положително на работата на главния мозък.

След експеримент било установено, че главният мозък на хората, които редовно консумират млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал) работи по-добре от на тези, които се ограничават от подобни храни.

Причината е, че 60% от мозъка на човека се състои от мазнини. Недостатъкът от мазнини влияе негативно на връзката между невроните на главния мозък и може да причини разсеяност и дори склероза. Употребата на млечни продукти защитава от подобни последствия.

Но учените не твърдят, че отказът от млечни продукти веднага води до снижен интелект. Всичко зависи от продължителността на периода, в който човек се лишава от здравословна храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене