Как да пречистите организма си след зимата

През зимата организмът се опитва да трупа енергия и затова много хора се нуждаят от калорична храна. Сега обаче е време да направите „пролетно почистване".

По-тежката храна в комбинация с липсата на физическа активност понижават тонуса, което се отразява на фигурата, тена на лицето, косата. Но по-лошото е, че в организма се натрупват шлаки, които го рушат отвътре. Как да направите пролетно почистване на тялото си?

Вода
В основата на всяко прочистване е консумацията на достатъчно количество вода. Пийте всеки ден поне по два литра негазирана вода, без да броите чая и кафето. Още след събуждане пийнете чаша топла (но не гореща вода), за да изчистите шлаките и токсините. Откажете се от консервираните сокове и газираните напитки, а кафето намалете до една-две чаши на ден.

Дишайте дълбоко
Дихателните упражнения са най-добрият начин за подобряване обмена на веществата. Научете се да вдишвате и издишате бавно, поемайте въздуха през носа, а издишайте през устата. Започвайте всяка сутрин с дихателна гимнастика - така ще подобрите и сърдечно-съдовата дейност на тялото си.

Ароматерапия
Грижите за организма трябва да са комплексни, за да постигнете максимален ефект. Поглезете се с масаж и ароматерапия. Можете да го направите в специализиран салон, или пък у дома. Пробвайте масаж с мед, шоколад или пък релаксираща парна баня с етерични масла, която ще отвори порите на кожата и ще ви зареди с положителна енергия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене