Григор натупа и №7 в света, Серена гледа

Григор Димитров продължава да гази на големия турнир по тенис от серията "Мастърс" в Маями (САЩ). Талантът от Хасково записа първата си победа срещу съперник от топ 10 на световната ранглиста от 10-ия си опит. В мач от III кръг в Крандън парк, Флорида, българският ас отстрани 6:3, 2:6, 6:4 Томаш Бердих (Чех), в момента 7-и в класацията на АТП, пише в. "24 часа".

Димитров игра с видими болки, най-вероятно заради контузия в кръста, но това не му попречи да се пребори за решителния пробив в третия сет.

С достигането на историческия за България 1/8-финал на такъв турнир Григор си осигури 90 точки за ранглистата и 43 370 долара премия от наградния фонд. В следващия си мач нашият среща №9 в света Янко Типсаревич. Татуираният почитател на Ницше от Сърбия спечели и двата си двубоя с Григор през миналия сезон.

На трибуните имаше интересно присъствие. Сред зрителите бе бившата №1 в света Серена Уилямс. В началото на тази година тъмнокожата американка пусна в своя профил в туитър снимка от Париж, на която един от мъжете много прилича на Димитров. Това даде повод да се говори, че двамата са нещо повече от близки приятели. Българинът тренира в академията на Патрик Муратоглу във френската столица.

Победата над Марди Фиш (САЩ), който също бе в топ 10, на "Хопмън къп" в Пърт не се брои за статистиката, тъй като световното за смесени отбори не е официален турнир.

Роджър Федерер се класира за третия кръг с победа 6:2, 7:6 (7:3) срещу представителя на домакините от САЩ Райън Харисън. Този мач можеше да свърши и по-бързо, ако зрител не се бе провикнал в неподходящ момент. Швейцарецът имаше сервиса при 5:3. Когато трябваше да спасява точка за пробив, изпълни форхенд, който попадна на линията. Някой от публиката обаче изкрещя "Аут" и Федерер спря да играе. Докато разбере, че топката още е в игра, Харисън спечели точката и гейма.

"За първи път ми се случва подобно нещо. Напълно ме обърка", сподели Федерер. Рекордьорът по титли от "Големият шлем" има 77 поредни победи срещу съперници извън топ 20 на ранглистата. В следващия кръг Федерер играе с Анди Родик (САЩ), когото е побеждавал 21 пъти в 23 мача.

Поставеният под №1 Новак Джокович (Сър) отстрани 6:4, 6:4 Маркос Багдатис (Кипър).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене