Спиро Дебърски на 89: Меси може да реши всеки мач

Спиро Дебърски е една от легендите на “Локо” (Сф). За “червено-черните” има 265 мача и 81 гола в “А” група. В националния отбор записва 24 мача и 8 гола.

Бразилия е най-добрият отбор на това световно, но не отписвайте хърватите

Равностойни четвъртфинали очаква тази вечер легендата на българския футбол Спиро Дебърски. Хърватия ще премери сили с Бразилия от 17 часа, а от 21 - Нидерландия играе срещу Аржентина на световното първенство в Катар. Вчера Дебърски отпразнува своя 89-и рожден ден с най-близките си хора у дома. Пред "България Днес" той призна, че следи с интерес двубоите от Катар.

"Гледам световното първенство вкъщи, макар че очите ми вече не довиждат много добре. Имаше много приятни изненади до момента, от които никой не е очаквал да се представят толкова силно, като Япония и Мароко. Германия и Испания пък си тръгнаха рано-рано от надпреварата", започна бившото крило на "Локомотив" (Сф) и националния отбор Дебърски.

"Аржентина и Нидерландия са равностойни отбори. Аржентинците започнаха с неприятна загуба шампионата, но сега вече набраха скорост и нищо не се знае. Зависи кой как е настроен за битката. Те имат Лео Меси, който сам може да реши всеки двубой. Бразилия показаха някои страхотни неща до момента, впечатлиха ме. За мен те са най-добрият отбор на световното първенство. Но нека не отписваме и хърватите, които винаги са били силен отбор. Малка държава са, но футболна", категоричен е бате Спиро.

Той има на сметката си 24 мача и 8 гола за националния отбор на България. Спиро Дебърски е сред сигурните участници на първото за нашия тим световното първенство в Чили през 1962 г. Тежка контузия в последния момент обаче го оставя извън отбора. Бързоногото крило е сред основните играчи със заслуги за дебютното ни класиране на мондиал.

"Играх при инфарктните победи над Франция и щях да бъда в тима за световното в Чили, но съдбата реши друго. В един от последните мачове от първенството в "А" група при сблъсък с вратар счупих крак. Така приключи мечтата ми за световно. На следващия мондиал в Англия вече бях към края на кариерата си и се даде път на по-млади играчи."

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене