Грубост очакват хърватите от Аржентина

Ваня Дзаферович

Никой не може да ни отнеме мечтите, казва Ваня Джаферович пред "България Днес"

"Аржентинците са нагли и груби. Не трябва да се поддаваме на провокации!"

С тези думи футболната легенда на Хърватия и настоящ треньор Зоран Вулич предупреждава играчите на селекционера Златко Далич какво да очакват в битката срещу Аржентина.

"Ватрените" се изправят срещу "албиселесте" в полуфинален сблъсък на световното първенство в Катар тази вечер от 21 ч. Безстрашните балканци ще търсят второ поредно класиране на финал след мондиала в Русия през 2018 г. На четвъртфиналите Хърватия отстрани Бразилия след дузпи. Аржентина се класира на полуфинал побеждавайки Нидерландия също след изпълнение на наказателни удари. От лагера на "лалетата" се оплакаха, че южноамериканците са вкарали в действие всички мръсни номера от арсенала си. Провокирали са грозно съперника и са повлияли на съдията. В продълженията реферът се бил предал напълно под натиска и свирел каквото му каже Меси.

"Емоциите в играта на Аржентина преминават в грубост, агресия и наглост - категоричен е Зоран Вулич. - Съперникът ще направи всичко, само и само да спечели. Но ние сме играли с тях, познаваме ги. Просто трябва да сме спокойни. Ако се подведем по тяхната игра с бой и агресия ще загубим мача. Трябва да ги победим налагайки нашия стил."

"България Днес" се свърза с Ваня Джаферович, един от най-популярните бивши хърватски футболисти, играли в нашата страна, за коментар преди полуфинала в Доха.

"Никой не може да ни отнеме мечтите - казва Ваня. - Хърватия няма какво да губи, може само да спечели в мача срещу Аржентина. След като се справихме с Бразилия на Неймар, може да победим и отбора воден от Меси. Приемат ни за аутсайдери, което е хубаво. Това ни позволява да играем освободено и без излишно напрежение. Сегашният отбор на Хърватия прилича на тима на България от световното в САЩ 94, когато играхте полуфинал срещу Италия. Бях дете и си спомням как всички в нашата страна викаха за България и се радваха на успехите на Пеневата чета. Ние сме балканци и се подкрепяме. Тогава съдията не даде чиста дузпа за българите и Италия се класира на финала. Дано сега съдията свири по правилата и не повлияе на крайния резултат."

Капитанът на "ватрените" Лука Модрич даде интервю за испанската обществена телевизия RTVE и отдаде дължимото на съперника.

"Аржентина е голям отбор - признава плеймекърът на хърватите. - Ние ще се опитаме да изиграем най-добрия си мач в турнира, най-добрия мач в живота ни. Надявам се, че това ще ни отвори вратите към двубоя за титлата."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене