Сделката за "Левски": Топката е в Шолак

Сръбският медиен магнат Драган Шолак и настоящият собственик на футболния "Левски" Наско Сираков. КОЛАЖ: "24 ЧАСА"

Рикардиньо мина медицинските тестове

От Драган Шолак и компанията му "Спорт Републик" зависи сделката за "Левски". На "Герена" чакат окончателното решение на бизнесмена и хората му дали ще придобие клуба, научи "България Днес".

"Сините" са изпълнили всички искания на евентуалния нов собственик. Клубът направи пълен одит, предостави данни за размера на дълговете и плановете за развитие на "Левски". Минали са и срещите на Шолак и хората му с ръководството. Настоящият мажоритарен собственик Наско Сираков е казал своето "да" за сделка. Сега топката е в полето на бизнесмена за последната дума за придобиването на клуба.
Знаците от страна на "Спорт Републик" са оптимистични и в скоро време "Левски" може да има нов собственик. За това говори фактът, че Шолак за втори път пристигна в България тези дни. Отново заради "сините". Всъщност той не е идвал у нас при придобиването на другите му бизнеси. Преди винаги пращаше доверени хора да извършват сделките. Сега участва дейно в разговорите.
Бразилецът Рикардо Виана Фильо-Рикардиньо мина успешно медицинските прегледи и вече няма пречки да подпише договор с "Левски" за три години. Вчера по обед в офиса на клуба се доизкусуряваха последни аспекти от контракта му. Самият нападател бе на "Герена" в компанията на мениджъра си, видя "България Днес". Очакваше се до края на деня или най-късно днес той да подпише със "сините". Бразилецът бе изненадан от снега в София. Той за първи път в живота си видя подобно нещо.
Рикардиньо се оказа бивша трансферна цел на италианския гранд "Интер". През лятото на 2021 тогавашният шампион на Серия "А" е предложил 9 млн. евро за услугите му. От "Гремио" са отказали офертата. Очакванията на бразилския клуб са били да получи 20 млн. евро. Сега "Гремио" ще вземе далеч по-малко от предложените от "Интер" пари, но ще запази 55% от бъдеща продажба на играча.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене