Йордан Лечков: Меси и Мбапе са най-добрите в света

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отбелязва победния гол.

Победите над Франция и Аржентина са ми свързани с много емоции, казва бившият национал

Време е за големия финал на световното първенство! Аржентина и Франция излизат в битка за купата днес от 17 часа, а своите очаквания за двубоя сподели футболната легенда Йордан Лечков. Вицепрезидентът на БФС е впечатлен от мачовете на мондиала до момента и очаква с нетърпение сблъсъка за титлата.

"Аз по принцип симпатизирам на отбора на Франция. Важно е да стане един добър мач за зрителите. Световното първенство като цяло беше много интересно, имаше изненади, интрига. Двамата най-добри футболисти в света в момента Меси и Мбапе са на финал. Единият е настоящето, другият е бъдещето - коментира Лечков пред "България Днес". - Най-хубавото във футбола е, че на терена имаш възможност да си докажеш качествата, от Меси зависи дали ще успее да спечели световната купа. Той вече се е доказал и има голямо желание да покрие своята хубава кариера със световна титла. Ако играе силно, на терена Меси е One man show (б.а. - шоу от един човек)", сподели Лече. Бившият футболист е разплаквал и Франция на "Парк де Пренс" през 1993-та, и Аржентина на световното в Америка година по-късно.

"В момента като футбол ми допадат французите. Играят комбинативно. Имат атрактивни и бързи футболисти като Мбапе и Дембеле. Аржентина от самото начало си бяха един от фаворитите за титлата. Бразилия също бяха, но видяхме, че отпаднаха. Хърватите са силен отбор, често достигат до полуфинали и финали", анализира Лечков.

"Всяка една победа с националния отбор за мен е била сладка. Победите над Франция и Аржентина са ми свързани с много емоции. За всеки един футболист, когато играе за националния отбор, е интересо и емоционално. Аз го желая най-много от сърце това отново да видим България на световно първенство. Самото поколение трябва да го иска много, да дава повече от себе си в ежедневната работа. Футболистите се изграждат в клубовете и ежедневието", завърши Данчо Лечков.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене