Добринка Христова: Меси ми направи личен подарък

Запознава се лично с Лео на летището

Фенка №1 на аржентинския гений го чака цяла нощ на летището, той й се разписва на знаме с неговия лик

Коя е тя?

Добринка Христова е една от най-популярните фенки на "Барселона" и на Лионел Меси. Вече пета година тя живее в испанския град. Работи в секцията към хокейния клуб на каталунците. Освен това притежава лиценз за арбитър по хокей на лед и фигурно пързаляне. Съдбата на няколко пъти я среща със своя най-голям идол. Пред "България Днес" Христова разказва за вълненията, които новият световен шампион Меси й е донесъл.

- Добринка, какви емоции изпитахте на финала на световното първенство, след който Меси и Аржентина вдигнаха титлата?

- Най-великият финал! За мен бе инфарктен, бях на колене, молейки се на Бог по време на дузпите. Абсолютно заслужено Меси и компания вдигнаха трофея на трофеите. Още с откриването на шампионата знаех, че тази година е звездният миг за Аржентина. Вярвах от началото до края, че те ще бъдат шампиони, независимо че започнаха със загуба от Саудитска Арабия. Най-вече формата на Меси през целия сезон до момента е блестяща, истинско "животно" за своите 35 години.

- Доказа ли вече той, че е най-добрият в историята на футбола?

- Меси и преди световното първенство бе най-великият за всички времена. Не му бе нужно да доказва нищо на никого. Световната титла бе най-бленувана от него - единственият трофей, който липсваше във витрината му. Да спечелиш 42 трофея на клубно и международно ниво не е случайност, а постоянство, талант и много труд. На върха е повече от десетилетие, не напразно казваме, че живеем в ерата на Меси. Истински щастливци сме, че имаме възможността да го гледаме и да му се наслаждаваме. Меси е докоснат от Бог, той е роден да играе футбол и да прави хората щастливи. Очаквам осмата му "Златна топка" с огромно нетърпение. Меси не може да се опише с две думи. Той е толкова голям, колкото големи са и мечтите му. А видяхме, че той ги сбъдна, сбъдна и нашите.

Заедно с легендата Христо Стоичков
Заедно с легендата Христо Стоичков

- Превърна ли се Меси в божество в Аржентина?

- Знаете ли кое е най-хубавото, което видях на това Световно първенство? Това, че най-накрая цяла Аржентина боготвори Лео така, както той я боготвори. Толкова много години бе критикуван, разпъваха го на кръст, защото печелеше всичко с "Барса" и нищо с Аржентина. Той премина през всичко, изстрада толкова много и никога не изневери на своята Аржентина. Всички знаят, че през 2010 година Висенте Дел Боске го покани да играе за Испания и той категорично отказа. Още тогава щеше да е световен шампион, а през 2012 и европейски. Бе сравняван с Марадона, унижаваха го, но никога не се отказа. Лео е най-скромният човек, който имах привилегията да срещна и да прегърна по пътя на живота си. Бог кръстоса нашите пътища на няколко пъти. Уверих се, че е извънземен на терена и толкова земен извън него.

- Наистина ли имате личен подарък от Меси?

- За Лео мога да кажа само хубави неща, но най-хубавото, което ми се случи, бе на 50-ия ми рожден ден. Тогава на "Камп Ноу" се играеше Ел Класико с "Реал" (Мадрид). Преди мача ми се обадиха да отида на рецепцията на централния офис на ФК "Барселона", за да взема някакъв пакет. Този пакет беше за мен лично от Лео. Вътре имаше една книга - автобиографията му, подписана лично, също така подписана от автора. Същия този ден отбелязах и празнувах с най-близките ми хора в ресторанта на Меси в Барселона. Там ми подариха и торта от заведението. Аз съм родена под щастлива звезда, богопомазана съм да имам толкова незабравими мигове с най-великия футболист и човек.

- Какво означава "Барселона" за вас?

Развява българския флаг на "Камп Ноу"
Развява българския флаг на "Камп Ноу"

- За мен "Барса" е религия, а "Камп Ноу" е моят Храм на любовта. Приятелите ми знаят и виждат как 365 дни в годината излизам от вкъщи облечена от горе до долу с дрехи и обувки на "Барса". Сбъднах много мечти в професионален и личен план. Всеки ден съм на стадиона и продължавам да се вълнувам. Направих си свои знамена с лика на Меси, както и със Стоичков. И двете са подписани лично от двамата ми идоли. В момента са в спалнята над главата ми. С тях обикалям из Европа и по тях ме разпознават.

- Разкажете за първата ви среща с Меси?

- Меси имаше ангажименти с националния отбор, когато отидох на терминала на частните полети. Беше през нощта след полунощ, зимно време и много студено. Чаках го до 4:30 часа, защото знаех, че директно ще се прибере. Той обожава семейството си и не може без тях. Прибраха се заедно със Суарес и използвах случая да говоря с него. Той се зарадва, подписа ми знамето, снимахме се. Прекрасен момент за мен. Имам толкова много реликви, че музей мога да отвора. Това ме попита и Христо Стоичков при последната ни среща: "какво ще ги правиш всичките тези неща?". Той е топ човек! С него се запознахме на трибуните на "Камп Ноу". Той беше там като коментатор. Бях се наметнала с българското знаме и по едно време някой ме потупа по гърба и беше Стоичков.

Добринка не крие любовта си към "Барселона"
Добринка не крие любовта си към "Барселона"

- Кой е най-щурият ви спомен, като фенка на "Барселона"?

- Беше истински спекатакъл. Класика в "Ел Класикото" с класическото 0:3 през декември 2017 година. Единственият път, в който бях изгонена от стадион след третия гол. Билети за феновете за "Барселона" се дават само с жребий, чрез който нямах късмет да се сдобия. Логично бе да търся друга алтернатива и си купих билет на черно, тройно по-скъп от реалната цена. Влязох на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Всичко бе добре и се държах прилично сред феновете на "Реал" до добавеното време, но при гола на Алейш Видал изригнах. Тогава стана интересно, извадих знамето с Лео Меси и започнаха да летят чаши с бира и безалкохолно към мен. Изкъпаха ме подобаващо. Като провокатор се наложи да ме придружат полицаите до най-близкия изход. След това от теливизията на "АС" ми взеха интервю пред стадиона като фенка на "Барселона в гнездото на осите.

- Може ли Меси да се завърне в "Барселона"?

- За мен е мечта да видя Лео отново да играе на "Камп Ноу", но имам своите съмнения. Ходих в Париж заради него да гледам няколко мача на ПСЖ. Виждам, че той вече е щастлив и спокоен там. Пасна си добре с Мбапе и Неймар, химията на терена си личи. Ако се върне в "Барса", с кой ще играе? Освен това той си тръгна доста наранен. Обвиниха го, че не остава да играе безплатно за клуба. Испанската футболна федерация обаче не позволява това. По правило той не можеше да остане в "Барселона" на заплата по-ниска от 50% от предходната. Което също надвишаваше наложеното по правилника за финансовия феърплей.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене