Сделката за "Левски" на подпис разстояние

Концесията на "Герена" е последното условие за успешна сделка
Снимки: lap.bg

Един подпис бави сделката за "Левски". Всичко около взимането на клуба от "Спорт Републик" вече е уточнено и двете страни са си стиснали ръцете. Остава един детайл.

Става дума за концесията на стадион "Георги Аспарухов". Тя трябва да бъде подписана от министъра на спора Весела Лечева. Това ще се случи до няколко дни, надяват се на "Герена". Така ще бъде изпълнено и последното изискване на бъдещите собственици на "Левски".

"Сините" ще получат спортния комплекс за 35-годишна безплатна концесия с предвидена възможност за удължаване. Срещу това поемат ангажимент запострояването на три нови трибуни с козирки и довършване на сектор "А". Има вариант и за бутане на централната трибуна и изграждане на изцяло нов стадион. Освен това клубът трябва да построи нов паркинг и да разшири съществуващия. Всичко това трябва да се случи до 2031 година.

Концесията на "Герена" вече е залегнала в Плана за действие за държавните концесии в периода 2021-2027 година. Остава само подпис от страна на министъра на спорта. Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков вече се е срещал с Лечева и е получил уверение, че това ще се случи в най-кратки срокове.

Сираков се е срещал със спортния министър
Сираков се е срещал със спортния министър

Междувременно "сините" стартираха лагера си в Дубай. Треньорът Станимир Стоилов изведе пълен състав за първата тренировка в емирството вчера преди обед. По-голямата част от играчите излетяха от София. В Дубай ги чакаха наставникът и чужденците. Мъри взе на лагера няколко юноши на тима. Това са Дейвид Михалев, Александър Божилов, Антоан Стоянов и Преслав Бачев. И четиримата бяха част от втория отбор на "сините" през есента.

"Левски" трябва да стане по-конкуретноспособен - заяви помощник-треньорът Цанко Цветанов при отпътуването за Дубай. - Лично аз очаквам, тъй като бяхме най-младият отбор и продължаваме да сме, че всички тези млади футболисти ще направят крачка напред в развитието си и ще стават все по-добри. Нормално е да не сме доволни от последните резултати. "Левски" ще бъде по-силен през пролетта. Да спечелим всички мачове, ако е възможно - за това мечтая."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вижте как изглежда Ален Делон днес (Снимки)
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене