Драма в Босна заради Петев

Ивайло Петев постигна успехи със "змейовете"

Българският селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина - Ивайло Петев, се прости с футболистите си чрез лични послания във вайбър, съобщава Радио Сараево. Вчера той трябваше да бъде заменен официално с Фарук Хаджибегич на заседание на местния футболен съюз, което завърши късно снощи. На Хаджибегич е бил предложен договор за две години.

За писмото радиото е научило от капитана Един Джеко, който силно настояваше от името на целия отбор Петев да остане. Ръководителите на футбола в страната обаче са на друго мнение, въпреки че още преди месец се говореше, че на българския спец е предложено да води тима до 2024 г., когато е европейското първенство.

47-годишният Петев и босненците завършиха един много успешен цикъл в турнира Лига на нациите, като спечелиха групата си и се изкачиха в Лига "А". Той пое отбора на 21 януари 2021 година, като до момента е водил "змейовете" 20 пъти. Той записа 6 победи, 7 равенства и 7 загуби при голова разлика 19:24. С това си постижение тимът от Западните Балкани получи правото да играе бараж за място в шампионата на Стария континент, като в тези мачове играчите искаха отново да ги води не друг, а Петев.

"Благодаря ви за всичко! Съжалявам, че не може да продължим успешното си представяне от последните мачове. Оставям отбора в Лига "А" и с високо вдигната глава", пишело в съобщението на Петев към играчите му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене