Рекорден брой българи на "Аустрелиън Оупън"

Григор ще има Кузманов, Андреев и Томова около себе си и в Мелбърн
Снимка: БФТ

Седем в квалификации, при юношите и девойките

Рекореден брой български тенисисти ще участват на първия турнир от Големия шлем "Аустрелиън Оупън". Надпреварата в Мелбърн ще е от 16 до 29 януари.

Девет наши тенисисти ще се включат в турнира. Двама от тях - Григор Димитров и Виктория Томова - имат гарантирано място в основната схема.

Най-добрият ни тенисист в момента е щ28 в световната ранглиста. Гришо ще стартира участието си директно от основната схема за 12-а поредна година. През 2022-ра Димитров отпадна във втория кръг, след като отстъпи на Беноа Пер.

Двама други българи, Димитър Кузманов и Адриан Андреев, ще опитат да преодолеят квалификациите на "Аустрелиън Оупън". За Мико това е бъде второ участие в пресявките в Мелбърн. През миналата година загуби той във втория си мач. Андреев ще направи своя дебют в квалификациите на турнир от Големия шлем.

Томова е единствената ни представителка при жените. Виктория ще стартира директно от основната схема. За първи път от 10 години насам България няма да има своя представителка в пресявките при дамите. Гергана Топалова и Изабелла Шиникова се намират извън Топ 300 и не успяват да попаднат сред класираните за квалификациите състезателки.

Сериозно българско присъствие ще има в турнирите за юноши и девойки. Пет родни таланта ще представят държавата ни. При момчетата това са 17-годишните Илиян Радулов и Адрияно Дженев. Те намериха място директно в основната схема. При момичетата това направи 15-годишната Йоана Константинова. Още българки ще играят в квалификациите - Росица Денчева (15) и Елизара Янева (15).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене