Микаела Шифрин след изравнения рекорд Стенмарк или сватба

Микаела Шифрин Снимка: личен фейсбук профил

Американската алпийска скиорка Микаела Шифрин изравни рекорда по брой победи в "белия керван" при дамите, като записа в Кранска гора своята №82 - толкова, колкото има и Линдзи Вон. За Мики сезонът е в средата и със сигурност ще "отвее" сънародничката си. Пред нея остава само легендарният Ингемар Стенмарк със своите 86 успеха в кариерата си. Но най-вероятно и те ще паднат до пролетта.

В света на алпийските ски вече очакват и друго събитие, а именно дали и кога Михаела най-после ще се ожени. През лятото на 2019 г. нещата отиваха към сватба с колегата й, французина Матийо Февр, но изненадващо всичко приключи именно когато двамата имаха достатъчно време за себе си. Шифрин обясни лаконично, че заради състезателния и тренировъчен календар двамата рядко били заедно и чувствата изтлели. Миналата година мястото в сърцето на блондинката вече е заето също от колега, норвежеца Александър Омод Килде. Доста от колежките на Микаела вече я подкачат на тема "бракуване", но тя само разтегля красивата си усмивка вместо отговор.

Всъщност за американската звезда в ските, изглежда, те са най-важни. Кариерата й започна като специалист в слалома и гигантския слалом, но скоро доби смелост и натрупа умения в скоростните дисциплини, откъдето измести отново приятелката си Линдзи Вон, наричана "Кралица на скоростта".

Шифрин остава свързана и с България, и по-конкретно с Банско, където има успехи именно и в скоростните дисциплини. А в пиринския курорт човек дори може да се повози на "Микаела Шифрин". Защото така е кръстена една от кабинките на тамошния лифт, разбира се. И още една "българска връзка" има при американката - неин мениджър е Килиан Албрехт, който преди години взе и българско гражданство и се състезаваше от името на страната ни.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене