Връщат Божката Краев в националния

Божидар Краев е вкарал 5 гола за "Уелингтън" този сезон

Добрите изяви на Божидар Краев в австралийското първенство може да го върнат в националния отбор на България. 25-годишният нападател e влязъл в полезрението на селекционера Младен Кръстаич, научи "България Днес". Сръбският специалист, който пое "лъвовете" миналото лято, иска да има широк списък от играчи, на които да разчита за стартиращите тази пролет европейски квалификации. На 24 март нашите приемат Черна гора, а три дни по-късно гостуват на Унгария.

Кръстаич сам е изгледал няколко мача на новозеландския отбор "Уелингтън Финикс", в които Божката е играл. Краев е водещ голмайстор на своя тим, като е нанизал 5 попадения до момента. Българинът е на четвърто място в класирането на голмайсторите на австралийската А-Лига. Отборът на врачанина "Уелингтън" пък заема четвъртата позиция във временното класиране.

За последно Краев облече националната фланелка на България на 8 юни 2021 година в контролата с Франция, загубена с 0:3 на "Стад дьо Франс". Нападателят остана на терена 58 минути преди да бъде сменен от тогавашния селекционер Ясен Петров. Откакто постът бе зает от Кръстаич, сърбинът не е поглеждал към юношата на "Левски".

Божидар Краев има общо 24 мача и 3 гола за представителния ни тим до момента. Неговата кариера в датския "Мидтиланд" бе зациклила сериозно и той игра под наем в португалския "Фамиликао", преди да бъде трансфериран в Нова Зеландия.

Божката пропусна последната среща на тима си "Уелингтън Финикс" срещу "Бризбейн", спечелена с 1:0 заради наказание. Санкцията му бе наложена след червен картон, за който клубът му протестираше. Очаква се в неделя Краев отново да поведе атаката на своите в домакинството срещу "Сентрал Коуст Маринърс".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене