Джокович за Димитров: С Григор сме балкански братя!

Контузия мъчи Ноле преди сблъсъка в събота сутрин

Топли приятелски чувства изпитва сръбската тенис звезда Новак Джокович към първата ракета на България Григор Димитров. Двамата ще се изправят в събота сутрин един срещу друг в третия кръг на "Аустрелиън Оупън".

"Играем от много години с Григор. Не мисля, че сме се изправяли досега точно на този корт. Надявам се, че ще направим един зрелищен мач и ще доставим на зрителите страхотен тенис. Познавам го много добре, ние сме добри приятели и извън корта, балкански братя! Нека по-добрият играч спечели", бяха думите на Джокович след трудния му успех над Енцо Куако (Франция) с 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0.

Гришо от своя страна не срещна никакви проблеми в своя мач и записа една от най-убедителните си победи от Големия шлем. Българинът разби с 6:3, 6:2, 6:0 сърбина Ласло Джере само за 94 минути игра. Следващият му съперник е печелил цели 9 пъти Откритото първенство на Австралия. Ноле обаче страда от контузия и дори използва правото си на медицински таймаут в своя двубой. Интересното е, че преди това и Куако изкълчи глезена си и се нуждаеше от лекарска намеса.

"Много неща се случиха. Енцо заслужава аплодисменти, защото игра фантастично и се бореше здраво. Имах медицински проблеми, но се радвам, че отговорих в третия и особено в четвъртия сет. Обичам да играя във вечерните сесии. Приемам да играя като фаворит в такива мачове. Опитът ми помага много, защото разбирам какво трябва да направя във всеки момент", обясни Джокович. Медиите в Сърбия пък отписаха нашия Гришо.

"Сензация след сензация, пътят на Джокович е чист", пишат в западната ни съседка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене