Кой задигна милионите на Джина Лолобриджида?

Джина Лолобриджида в Будапеща през 2011 г. Снимка: Архив

Кой задигна наследството на секссимвола Джина Лолобриджида, която почина в понеделник на 95-годишна възраст.

През 2021 г. имаше постановление на съда, че законен настойник, който трябва да се грижи за авоарите й е нейният единствен син - Милко Скофич-младши. Според магистратите на 94 години тя е била твърде уязвима и трета страна трябва да й помогне. 

Нейното имущество включва вила в Югоизточна Италия, апартамент в Рим, жилище в Монте Карло и магазин в тосканския град Пиетрасанта, както и антични мебели, бижута и произведения на различни художници.

Един от претендентите бе испанският бизнесмен Хавиер Ригау,  за когото Лолобриджида е сгодена преди 16 г., когато тя е на 79 години. Годежът е отменен, но се оказва, че той се е "оженил" за нея през 2010 г., използвайки маскирана като звездата жена.

Веднага след това италианската звезда го изобличи като измамник, който се е опитал да наследи имуществото й.

"Убеди ме да му дам пълномощно, кой знае какво ме накара да подпиша...", оплака се тя тогава. 

След мегаделото, Ригау заяви, че той няма да получи нищо, но според него наследството й е изчезнало. 

Заподозрян е и нейният секретар, 34-годишният Андреа Пиацола, който не е изключено да се е възползвал от възрастта й. Той трябва да се яви пред магистратите и да обясни къде са потънали 3 млн. евро в периода 2013-2018 г. 

До края на живота си тя твърди, че той е коректен и бил привързан към нея, но звездата бе известна със слабостта си към по-млади мъже. 

Джина Лолобриджида
Джина Лолобриджида
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене