"Лудогорец" вади пачки за ново крило

Рик Джонатан (вдясно) ще бъде опериран в понеделник
Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"

Джонатан аут за 8 месеца, Анте поиска негов заместник

"Лудогорец" ще развърже кесията и ще търси поредно ново попълнение до края на трансферния прозорец. Причина за това е ужасната контузия на един от основните футболисти Рик Джонатан.

Бразилското крило на "орлите" скъса кръстна връзка на дясното коляно по време на тренировка. Рик Джонатан ще бъде опериран още този понеделник, а очакванията са футболистът да остане извън терените най-малко 8 месеца. Старши треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа веднага алармира, че иска негов заместник, тъй като битката с ЦСКА-София за титлата през пролетта се очертава като ожесточена. Разликата между двата отбора на върха е само една точка.

"Със сигурност Рик е играч, от когото се нуждаем. Той може да прави разликата. Стискам палци да се завърне колкото се може по-скоро. Да, вероятно ще се нуждаем от негов заместник. Имаме двама-трима флангови футболисти, а трябва да се борим на три фронта. Най-вероятно ще се подсилим в тази зона", призна Шимунджа. Докторът на "Лудогорец" Валентин Великов обясни, че това е една от най-тежките контузии във футбола. Всички играчи оказват подкрепата си към своя съотборник.

Анте Шимунджа
Анте Шимунджа

"Наистина е много гадна ситуацията около Рик. Всички в "Лудогорец" сме с него. Сега трябва да бъде силен", каза защитникът Георги Терзиев след контролата срещу "Заглембе" (Любин), завършила 1:1.

"Лудогорец" е отправил оферта и към футболиста на "Олимпиакос" Гонсало Авила Кордон - Пипа, съобщават испанските медии. Според информацията българският шампион има конкуренцията на "Елче" и "АЗ Алкмаар" за подписа на десния бек. "Лудогорец" все пак има предимство пред останалите два клуба, тъй като вече е отправил конкретно предложение към гръцкия гранд за испанския футболист. Финансовите параметри на офертата на разградчани за Пипа не са разкрити. Гонсало Авила е юноша на "Еспаньол", като има 7 мача за "папагалчетата", а в Испания е играл още и за "Химнастик". Лудогорец продаде Сисиньо на бразилския "Баия" и се опитва да намери негов заместник.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене